Fas'ın sokakları İSPARK'a emanet

Pakistan, Arnavutluk, Mısır, Gana ve Senegal'de otoparkçılık sistemlerini hayata geçiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSPARK, Fas'a da model oldu.

Fas'ın sokakları İSPARK'a emanet
Fas'ın sokakları İSPARK'a emanet
GİRİŞ 04.10.2013 11:13 GÜNCELLEME 04.10.2013 11:13

Rabat Expo etkinliği kapsamında yapılan temasların ardından Rabat ve Marakeş kentlerinde otopark ihtiyaçlarının karşılanması, modern ve uygulanabilir sistemlerin hayata geçirilmesi amacıyla İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik ve Compagnie Generale Des Parkings Genel Müdürü Youssef Fassi Fihri arasında protokol imzalandı.

Anlaşmaya göre, otopark uygulamaları ve sistemleri, yol üstü otopark işletmeciliği ve otopark yapımı, akıllı otopark sistemleri, el terminali ile parklanma ve otomasyon uygulamaları gibi birçok projede, Fas'a danışmanlık verilecek.

İlk etapta Rabat ve Marakeş kentlerinde uygulanacak otopark sistemleri Fas'ın diğer kentlerinde de yaygınlaştırılacak.

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, kurum olarak, sahip oldukları deneyimi ve yeni sistemlerini dünyaya ihraç ederek Türkiye'nin ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirterek, "Modern şehirlerin otopark ihtiyaçlarına yönelik çözümleri kalıcı biçimde ve kısa sürede üretebilen en iyi kurum olmak için yatırım halindeyiz. İSPARK'ın sahip olduğu sektörel kabiliyetleri Fas'a taşımaktan büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Otoparkçılık ihraç etme görüşmeleri sürüyor

"Otopark yatırımları", "alternatif parklanma sistemleri" ve "hizmet çeşitliliği" ile yerel yönetimlerin, yerli ve yabancı yatırımcıların örnek aldığı İSPARK, dünyanın farklı şehirlerine otoparkçılık ihraç etmek amacıyla görüşmelerini sürdürüyor.

İSPARK, Pakistan'ın Lahor, Arnavutluk'un Tiran, Mısır'ın Kahire kentleri ile Gana ve Senegal'de otoparkçılık sistemlerini hayata geçirdi.

KAYNAK: AA