Telefon hattını taşıyanlara müjde!

Hattını taşıdıktan sonra gelen faturaya itiraz eden vatandaş Tüketici Hakem Heyetince haklı bulundu.

Telefon hattını taşıyanlara müjde!
Telefon hattını taşıyanlara müjde!
GİRİŞ 03.10.2013 12:03 GÜNCELLEME 03.10.2013 16:54
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Konya'da taahhütlü aboneliği bittikten sonra cep telefonu hattını daha cazip gördüğü başka bir operatöre taşıyan kişiye, fazladan bir fatura daha gönderen GSM şirketi, Tüketici Hakem Heyetince haksız bulundu.

Konya'da yaşayan Muhammet Tuna (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Emine Tuna'nın (26), bir yıllık taahhüt vererek bir GSM şirketinin kampanyasından yararlandığını söyledi.

Eşinin, sözleşmeye uygun olarak taahhüt süresi bittikten sonra, daha avantajlı bulduğu başka bir operatöre geçiş yaptığını anlatan Tuna, eski GSM şirketinden 25,60 lira tutarında fazladan bir fatura daha gönderildiğini kaydetti.

Tuna, bu durumu şaşkınlıkla karşıladıklarını belirterek, söz konusu şirketin Müşteri Hizmetleri'ni aradıklarını ve talep edilen ücretin iptal edilmesini istediklerini ifade etti.

Kendilerine, "Hat geçişini zamanında yapmadınız. Bir aylık daha kullanım bedeli ödemeniz gerekiyor" denildiğini aktaran Tuna, GSM şirketinin bu tutumunu tüketici şikayetlerinin değerlendirildiği bir internet sitesine yazdığını, siteye cevap yazan ve kendilerine geri dönüş yapan şirketin, ücretin ödenmesi noktasındaki tavrını sürdürdüğünü dile getirdi.

Hukuki mücadele başlattı

Bunun üzerine eşinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için hukuki mücadele başlattığını kaydeden Tuna, "Karatay Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yaptık. Konuyu değerlendiren Hakem Heyeti, GSM şirketini haksız buldu ve ödediğimiz fatura bedelinin geri verilmesine karar verdi" dedi.

Tuna, kararda; "Tüketicinin, ilgili operatöre, taahhüt süresinin bitmesi ile birlikte hat iptal talebini bildirdiği gözlenmiş, dolayısı ile iptal talebinden sonra tüketici adına fatura düzenlemenin haksız ve iyi niyet kurallarına aykırı olduğu anlaşıldığından, tüketicinin seçimlik haklarını kullanabileceği hükmüne varılmıştır. Bu nedenle fazla fatura bedeli olan 25,60 liranın tüketiciye iadesi yönünde tüketici lehine oy birliğiyle karar verilmiştir" ifadelerine yer verildiğini bildirdi.

Kararı memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eşim, 1 yıllık taahhütlü aboneliğin ardından daha avantajlı bir operatöre geçtiği için, adeta cezalandırılmıştı. Karar, hem bizim hem de diğer tüketiciler için sevindirici. Çünkü ortada bir haksızlık vardı. Sözleşme gereği taahhüt süresi bitmeden hattını değiştirirsen bunun cezası var. Ancak eşim taahhüt süresi bittikten sonra hattını değiştirdi. Birkaç günlük geçiş sürecinde de kimseyi aramadı. Bu geçiş sürecinde hattın kullanıldığı iddia edildi ve bizden bir aylık daha ücret istendi. Tüketici Hakem Heyeti'ne yaptığımız başvuru sonucunda haklılığımız tescillendi. Tüketiciler, operatörlerin keyfi uygulamalarına karşı haklarını aramalılar."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • ONURSELAM 10 yıl önce Şikayet Et
    herkeze fazladan 1 adet fatura gönderiyorlar. 26 tl lik fatura için o arkadaş 50 60 tl harcamıstır kesin 1 iş gunu ulasım maşrafı bu rakamı buluyor 1 e 10 ceza sistemi olmadıkca daha çok sövüslerler
    Cevapla
  • şerif çelik 10 yıl önce Şikayet Et
    modern ve teknoloji hırsızları.!!!!!!. aynı durum benimde başımda var. fatura kesim tarihim her ayın 10. ben 05.07.2013 tarihinde numaramı taşıdım normal geçiş süresi 3 gün olması gerekirken Türkcell 7 gün sonra geçiş onayını veriyor dolaysıyla bir gün için kullanmadığım 71.600 TL fatura bana gönderdi. Bende tüketici hakem heyetine baş vurdum balkım ne olacak. hırsız her yerde hırsızlığını yapar.
    Cevapla
  • Yavuz Efendi 10 yıl önce Şikayet Et
    EE ne olacak.... Turkiyenin kanun sistemi adamı haklı bulduda ne olacak...GSM şirketi yine eski dolandırıcılıklarına devam edecek ancak faydalanmak için bireysel itirazlar edilmeli yoksa kimse yararlanamaz..anlayacağınız esi tas eski hamam...Denetleyen yok oto kontrol sistemi yok vatandaşlar bankaların GSM şirketlerinin ve vs şirketlerin insafına kalmış...
    Cevapla
  • Hacışiko 10 yıl önce Şikayet Et
    operatör ağalar. Bu operatörler şu an ağa düzeni yürütüyor.Bir GSM şirketi tüm evrakları tam vermeme rağmen merkezimize ulaşmadı diye aradan geçen 6 aydan sonra hattımı kapattı,problem evrakların tekrar verilmesi üzerine geçici düzeldi,aradan 2 ay geçti aynı sebeple hattımı tamamen iptal ettiler sonra ise tam 1 ay hatsız ve geçici çarelerle idare ettim ama sonra da 6 ayı dolan taahhüdümü yeniden başlattılar.Şimdi normal eski taahhüdün zamanı doluyor, bakalım ne diyecekler.Ama tüketici hakem heyeti de bölgeye göre ve işin uzmanı olmasına göre değişiyor.Yani ufak yerlerde itiraz edecek kalifiye avukat,heyet bulunamayabiliyor.Hatların ağalığına devam yani
    Cevapla
  • Masum Köylü 10 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat.... İyi de o parayı önce ödemesi mi gerekiyor? Geri iadesine karar verildiğine göre demek ki önce ödemiş. Haksız istenilen bir parayı neden ödeyesiniz ki? Bu 25 lira değil de 5.000 lira olabilirdi mesela...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle