Çiftçiler yüzde 50 hibeli traktörlerine kavuştu

Aksaray'da Halk Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü'nün katkısıyla çiftçilere yüzde 50 hibeli ve KDV'siz olarak traktör anahtarları teslim edildi.

Çiftçiler yüzde 50 hibeli traktörlerine kavuştu
Çiftçiler yüzde 50 hibeli traktörlerine kavuştu
GİRİŞ 20.09.2013 18:57 GÜNCELLEME 20.09.2013 18:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

'Tıbbi Aromatik Bitkiler Kursu' çerçevesinde sertifika almaya hak kazanan 30 çiftçiye, düzenlenen törenle yüzde 50 hibeli ve KDV'siz olarak traktör anahtarları teslim edildi.

Buğday Pazarı'nda gerçekleştirilen traktör dağıtım programına Vali Vekili Kubilay Ant, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Altınsoy, AK Parti milletvekilleri İlknur İnceöz ile Ali Rıza Alaboyun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Dr. Selim Biçen, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Tarım İl Müdürü Bestami Zabun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, daire müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

"71 PROJEDEN 51'İNİ BAŞARIYLA TAMAMLADIK"

Nisan 2012'den bu yana Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü olarak Aksaray'da hizmet verdiklerini belirten İl Koordinatörü Dr. Selim Biçen, "Aksaray'da 17 aydır bu görevdeyiz. İlk 1 yılımızı Avrupa Birliği Komisyonu denetimleriyle geçirdik, başardık ve akreditasyon sürecinde başarılı olan illerden birisi olduk. Bu anlamda da Avrupa Birliği'nden yetki belgesini aldık. 9'uncu çağrıya Mart 2013 yılında çıktık. 9 ve 10'uncu çağrıda, toplam olarak 71 proje aldık. Bunlardan 51 proje başarılı olarak geçti." dedi.

"AKSARAY'DA BİRLİK VE BERABERLİKLE ÇALIŞIYORUZ"

Tarımın, Aksaray için olmazsa olmaz olduğunu belirten Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise "Şundan da gurur duyuyorum ki siyasetçilerimiz, bürokrasilerimiz, sivil toplum örgütleri, üretici çiftçilerimiz, halkımız ile birlikte 'Mesele Aksaray ise tarımsa' deyip her zaman omuz omuza olmuşuzdur. Bugün bunun örneğini burada görüyoruz. 4 kurumun katkıları ile bir eğitim gerçekleştirildi. Bu eğitim sonucunda böyle bir organizasyon ortaya çıktı. Biz Türkiye'nin 1 milyon 100 bin tonluk pancar üretimi ile Türkiye'nin şeker ihtiyacının yüzde 8'ini. 50 bin tonluk et üretimi ile Türkiye'nin et ihtiyacının yüzde 6'sını, yonca üretimimiz zaten hiç hesaba konamaz, Türkiye'nin her bölgesine yonca sevk ediyoruz. Arpa üretiminde Türkiye'de 1'inci sıradayız. Şu anda bu projeye tekabül eden ve bu yıl başlayan Aspir üretiminde çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Aspir üretiminde Ticaret Borsamızda tevsile başlamıştır. Önümüzdeki yıllarda çok büyük ekinler oluşacak. İnşallah daha büyük projelerle birlikte bugün 50 idi, yarın 150, sonra bin olacaktır inşallah." diye konuştu.

"ÇİFTÇİLERE DAİMA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"

'Birlikten kuvvet doğar' diyerek konuşmasına başlayan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak da çiftçilere her daim destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Koçak, şöyle dedi:

"Çiftçilerimize her alanda, her platformda eğitim verip bilgilendireceğimize söz vermiştik. Bunun örneğini bugün burada yaşıyoruz. Geçen yıl kış döneminde köy köy gezerek çiftçilerimize eğitim verdik. Bunun sonucunu bugün burada hep birlikte görüyoruz. Çiftçilerimiz adına ben çok gururluyum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Birlikten kuvvet doğar. Biz Aksaray'da gerek valiliği ile gerek daire amirleri ve milletvekillerimiz ile ekip ruhu ile çalışıyoruz. Bu anlamda da çok kıymetli çiftçilerimize hizmetin en iyisini vermeye devam ediyoruz."

"DOĞRU ZAMANDA DOĞRU ŞEYİ YAPMALIYIZ"

AK Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ise Aksaray'ın tarım ve hayvancılık alanında ciddi gelişmelere imza attığını belirterek, "71 projenin 51 tanesini realize etmişiz, gerçekleşmiş. Bu 51'in 51'inde de traktör var. Bu ilk adım olmasına rağmen şunu gösteriyor ki büyük de bir bütçe var. Bizim burada biraz gözü açık olmamız lazım. Doğru zamanda doğru şeyi yapmamız lazım ki doğru hedefe ulaşalım. Dolayısı ile doğru projeleri realize edebilirsek, doğru insanlarla temas edebilirsek, bu Türkiye için ayrılmış olan 500 milyon Euro'nun büyük bir kısmını da rahatlıkla Aksaray'a getirme imkanımız olur. Çünkü Aksaray sanayinin anında her zaman bir tarım ve tarıma dayalı bir sanayi şehri olmak durumunda." diye ifade etti.

"AKSARAY'IN TÜM DİNAMİKLERİ HAREKETE GEÇTİ"

AK Parti Milletvekili İlknur İnceöz de Aksaray'ın tüm dinamikleriyle harekete geçtiğini belirterek, "Artık Aksaray tüm dinamikleri ile harekete geçti. İnşallah burada bu paradan, bu pastadan elimizden geldiğince fazlasını almak için gayret göstereceğiz. Çünkü bu para hemşehrilerime seslenmek istiyorum, bu parayı kullanmadığımız zaman başka yerlere, başka illere gidecek. Neden gönderelim biz bu parayı. Bu 500 milyon Euro'nun 42 ilde kullanılarak, kaynakların sonuna kadar değerlendirilmesi ve onun için de önümüzdeki çağrı dönemi içerisinde tüm çiftçi kardeşlerimizi ve diğer ayaklarında da herkesin müracaatta bulunmasını istiyorum ki faydalanabilelim." şeklinde konuştu.

"TARIM HER ZAMAN ÖNCELİK TAŞIYOR"

Vali Vekili Kubilay Ant ise Aksaray tarımının büyük önem arz ettiğini belirtti. Ant, şöyle dedi:

"Aslında toplum devlet dayanışmasının güzel bir örneği sergilenerek başlatılmış bir çalışmanın meyvelerini ve neticelerini gördüğümüz bir gün oluyor. Tarım şüphesiz Aksaray için büyük önem arz eden bir sektör. Az önce verilen rakamlardan da gördük ki ülkemizin tarım sektörü düşünüldüğünde de Aksaray tarımı büyük önem arz ediyor. Bu çerçevede Aksaray'da yatırımlar düşünülürken hiç şüphesiz tarım her zaman öncelik taşıyor."

Traktör almaya hak kazanan çiftçiler ise mutluluklarını dile getirerek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yüzde 50 hibe ile cüzi miktara traktör sahibi olduklarını belirten çiftçiler, bu tür projelerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından sertifika almaya ve traktör almaya hak kazanan çiftçilere traktör anahtarları ve sertifikaları verildi.

YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    ya ALLAH BİSMİLLAH ! durmak yok yola devam !. Rabbim devletimizi hükümetimizi korusun !
    Cevapla