Japonlardan Çankırı'ya dev yatırım

Japon Sumitomo lastik firmasının Petlas ortaklığı ile Çankırı'ya kuracağı 516 milyon dolarlık dev lastik fabrikasının temeli sessiz sedasız bir şekilde atıldı.

Japonlardan Çankırı'ya dev yatırım
Japonlardan Çankırı'ya dev yatırım
GİRİŞ 18.09.2013 19:40 GÜNCELLEME 18.09.2013 20:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin batısında ve avantajlı teşvik kapsamında bulunan Çankırı, son zamanlarda yatırımcıların gözde yatırım alanlarından oldu. Japonların da ilgisini çeken Çankırı, büyük yatırımlarla geçmişte yaşanan göçü tersine çevirmeye başladı. Japon Sumitomo lastik firması, Petlas ortaklığı ile kentte 516 milyon dolarlık dev lastik fabrikasının temelini attı.

AK Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Japonların yaptıkları yatırım ile ekonominin hareketleneceğini ve işsizliğin önüne geçileceğini söyledi. Filiz, Japon-Türk firmalarının işbirliğinde kurulacak olan 516 milyon dolar yatırım maliyeti olacak fabrikanın temelinin atıldığını ifade ederek, "Şeytanın bacağını kırdık. Japonlar yapacakları dev yatırımın temelini attılar. İnşallah bu yatırımların devamı da gelecektir. Olmaz denilen işleri yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Yakınkent OSB'ye kurulacak fabrikalar Çankırı'da işsizliğin çözümünde önemli rol oynayacak ve göçü tersine çevirecektir" dedi.
Filiz, yeni yatırımlar için çok sayıda firmanın kendileri ile görüştüğünü ve Yakınket OSB'de çok farklı alanlarda yatırımlar olacağını vurguladı. Fabrikanın 2015'in temmuz ayında ilk lastiği üreteceğini ifade eden Filiz, fabrikanın tam kapasite ile çalışmaya başladığında 2 bin kişiyi istihdam edeceğini belirtti.

Japon geleneklerine göre temel atma töreninin sessiz sedasız bir şekilde yapıldığını anlatan Filiz, "Japonlarda öyle bir inanç var ki, yaptıkları işi reklam etmeyi ya da yaptıkları işi kimselerin bilmesini istemiyorlar. Bu yüzden temel atma törenine hiçbir gazeteciyi, siyasetçiyi ve bürokratı davet etmediler. Kendi aralarında sessiz sedasız bir tören yaptılar. Yani 516 milyon dolarlık yatırımın temelini 5 kişiyle attılar" diye konuştu.

Filiz, Sumitomo ve Petlas'ın dünyanın en güçlü lastik firmaları arasında yer aldığını belirterek, yatırımın Çankırı açısından büyük bir şans olduğunu kaydetti. Filiz, yatırımların devam edeceğini belirterek, Çankırı'ya hayırlı olmasını diledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • engin 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeadınahayriliolsu n
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE GÜVEN VERMESE GELİRLER'MİYDİ.. türkiye güven vermese gelirlermiydi.türkiye bunu göremeyen bakar körlerle dolu.!!!!
    Cevapla
  • Serhat Candan 10 yıl önce Şikayet Et
    Yakışır memleketime .. . Vatana millete hayırlı , uğurlu olsun. Japonlarla iş yapmak zordur , çok mükemmeliyetçi , disiplinli insanlardır. japon sermayesi Türkiye ye yatırıma geliyorsa , bu Türk ekonomisine duyulan güvendendir..
    Cevapla
  • dudu durdu 10 yıl önce Şikayet Et
    altay geleneği mütevazi olmayı gerektirir. eskiden düğünlerimiz bile sade ve mümkün olduğunca sessiz sedasız yapılırdı. geleneklerimizi yaşatamadık, japonlar yaşatıyor.
    Cevapla
  • ismail kus 10 yıl önce Şikayet Et
    petlas,a helal olsun. ben burada japonlardan önce petlas firmasini tebrik ediyorum. ayrica dursun korkmaz,in yorumundan etkilendim. nedenine gelince cankiri,nin özelliginden biraz da kirklareli,ne nasip olsaydi. kirklareli ilk defa akp zamaninda chp haricinde akp milletvekili veriyor. o da iki chp,ye bir akp,ye .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle