Emeklilerin maaş ve ikramiyesi de artıyor

Toplu sözleşmeden memur ve emeklisine zam çıkarken, bir emeklilik müjdesi de geldi, Memurların taban ücretine yapılan zamlar, emeklilik maaşını ve ikramiyesini de artırdı..

Emeklilerin maaş ve ikramiyesi de artıyor
Emeklilerin maaş ve ikramiyesi de artıyor
GİRİŞ 08.08.2013 06:16 GÜNCELLEME 08.08.2013 06:16
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

2.6 Milyon memur ve 1.9 milyon memur emeklisinin dört gözle beklediği maaş zamları belli oldu. Hükümet, memurların taban aylıklarına 2014 yılı için 175 lira zam yapacak. 2015 yılında ise birinci 6 ayda yüzde 3, ikinci 6 ayda yüzde 3 artış olacak, enflasyon farkı oluşursa bu fark ödenecek. Memur zammı, memur emeklilerinin de yüzünü güldürürken, görüşmeden bir emeklilik müjdesi de çıktı. Bugüne kadar maaşları yarı yarıya düştüğü için emekli olamayan memurların sorunu çözülüyor. Yapılan taban ücret artışı emeklilik ikramiyesi ile birlikte alınacak maaşı da artıracak. Böylece emekli memurlarla birlikte bugünden sonra emekli olacak memurlar da yüksek maaş alabilecek.

OCAK AYINDA HESAPTA
Yapılan uzlaşma gereğince hükümetin 2014 yılında taban aylıklara yapacağı 175 liralık iyileştirme ile hali hazırda net bin 740 lira olan en düşük memur maaşı, Ocak ayından itibaren aile yardımları dahil 2 bin 10 liraya yükselecek. Memurlara 2015'te de yüzde 3+3 zam yapılacak, ayrıca enflasyon farkı da verilecek. Öte yandan yapılan uzlaşmaya KESK ve Kamu-Sen başkanları kendileri toplantıya sonradan çağrıldıkları gerekçesiyle tepki gösterdi.

NE DEDiLER...
CÖMERTLİK YAPTIK
Faruk Çelik (Çalışma Bakanı): "Taleplere cevap bulma konusunda gayret içindeyiz. 1 milyon 900 bin emekliyi, 2 milyon 600 bin çalışanı, toplamında 20 milyonu ilgilendiren bir konuda, eğer 'cömertlik' diyorsanız, vatandaşa karşı cömertlik yapıldı. Taban aylığa yapılan artış emeklilere ve düşük aylık alanlara artı olarak yansıdı. Makas daraldı."

Ahmet Gündoğdu (Memur-Sen Başkanı): "4C'liler için olmazsa olmazımız kadro, bu talebimiz devam ediyor. 2.5 yıl önce 206 bin sözleşmelinin kadroya geçişine öncülük yapmıştık. 1.5 yıl önce bin 906 kişinin kadroya geçirilmesi, bir bayram müjdesiyle gelmişti. Şimdi 23 bin 4C'li arkadaşlarımız var. Bunlar için bizi tatmin edecek talep, kadroya geçmeleridir."

YORUMLAR 15
  • Kamil 10 yıl önce Şikayet Et
    Ben cömertlik istemiyorum. ama tüm piyasaları 10 yıl öncesine getirirseniz,bazı arkadaşlar gözünüz doysun gibisinden konuşacağına gerçekleri bizim gibilere sorsun,hani başbakanımız diyor ya, gelirleri 5 kat artırdık,peki 10 yıl önce 1500 tl. alan memur 7500 tl. mi alıyor,üst kadro hariç (ki benim verdiğim örnek üst kademe olmayan memur içindi) böyle maaş alan birini gördünüz mü ? ,evet ekonomi de gözle görülür bir düzelme var ama bu paralar kime gidiyor anlayamadım,gerçi ekonominin düzelmesi demek halkın zenginleşmesi anlamına da gelmez,meşhur havuz problemi gibi bir durumumuz var,musluktan bol miktarda su havuza giriyor ama çıkışında nereye gidiyor bu tartışılır
    Cevapla
  • Ahmet Bolat 10 yıl önce Şikayet Et
    Makas daraldı. Sayın bakan makas daraldı demiş.Siz makası daha önceki zam görüşmelerinde yüksek maaş alanlara ek ödeme vererek açtınız.Ne daralması.Oy yok arkadaş.3 dönem oy verdim.Rüzgar tersine döner belki kimbilir.
    Cevapla
  • Ahmet Bolat 10 yıl önce Şikayet Et
    Seyyanen Zam. Seyyanen zam demek:Ey çalışanlar az maaş alanlara çok zam,çok maaş alanlara az zam demek.ey az maaş alanlar devlet olarak ben sizi seviyorum demek.(İtiraz:Sayın devletim zaten sen daha önce ki zam görüşmelerinde yüksek maaş alanlara verdin ek zammı(ortalama 1000tl).Bu ne perhiz bu ne turşu) İtiraza cevap:susun bakim onlar hakediyorlar.Siz daha iyisini mi bileceksiniz.mırın kırın etmeyin.(Not:Allah şahidim bu yazıyı yazan ben 3 dönem oy verdim.Bi daha asla)
    Cevapla
  • yusuf 10 yıl önce Şikayet Et
    aldatma var diyenler, gözünüz doysun. ne istiyorsunuz, %10 + %10 mu. yada %15 mi? 175 tl lik zam yıllık kimine göre %6 oranına tekabül eder kiminin %9. Neyin tartışmasını yapıyorsunuz. Her şey ortada adamlar zaten bunu açıkladı. Önce açıklamaları tam okuyun. Bu zamla makar en azından açılmadı. %10 zam yapsa birine yıllık 170 lira gelirden birine yıllık 400 lira zam gelecek. Bu makasa dur demek lazım. Hükümeti 2014 için cömert davranmıştır. Herkes için hayırlı olsun.... Aç gözlüler biraz kendinizi hesaba çekin.
    Cevapla
  • Sonyorumcu 10 yıl önce Şikayet Et
    Hesap. Lütfen öğretmenlerin maaşlarını hesaplarken ek ders ücretlerini dahil etmeyin. Çünkü öğretmenlerin büyük çoğunluğu ek ders ücreti alamıyor. Yada çok az alıyorlar. Tam alanların da bayram, yarı yıl tatili vr yaz tatillerinde ücret alamadıkları gözden kaçırılıyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle