'Baklava, doğaldır, natureldir, sağlıklıdır'

BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, tatlı üretimi ve tüketiminin zirve yaptığı Ramazan ayında üreticilerin de tüketicilerin de bu ayın maneviyatına ve bereketine uyun şekilde devranmaları gerekitğini söyledi

'Baklava, doğaldır, natureldir, sağlıklıdır'
'Baklava, doğaldır, natureldir, sağlıklıdır'
GİRİŞ 16.07.2013 15:22 GÜNCELLEME 16.07.2013 15:22

BAKTAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, baklava ve tatlı tüketiminin zirve yaptığı Ramazan ayında üreticilerin de tüketicilerin de bu manevi ayın bereketine en uygun şekilde davranmaları gerektiğini belirtti. Yıldırım, üreticilerin hassasiyetle davranarak Türk damak tadına en uygun şekilde baklava ve tatlı üretimini gerçekleştirmelerini, tüketicilerin de kalite ve güvenle bu ürünleri satın almalarını tavsiye ettiğini belirterek, “Baklava, doğaldır, sağlıklıdır, natüreldir, pırıl pırıl yüzüyle, kaliteli yapısıyla, damak tadınıza uygun özellikleriyle sizleri cezp edecek nitelikler taşır” dedi.

Türk halkının kendi öz değerleri olan baklavaya sahip çıkması gerektiğini de kaydeden Yıldırım şöyle devam etti: “Tüketici, öz kültürüne sahip çıkması lazım. Baklava gerçekten kaliteli ve lezzetli bir üründür, doğaldır, natureldir. Kimyasal bir madde kullanılmaz, koruyucu bir madde kullanılmaz. Fıstığın, cevizin faydaları bellidir. Şeker hakeza öyledir. Şeker, beyindeki mutluluk hormonlarını artırır. Bu sebeple, baklavayı rahatlıkla tüketebilirler. Ama, her zaman söylüyoruz. Azı yarar, ortası karar, çoğu zarardır. Baklavayı ölçülü şekilde tüketmek gerekir. Burada şuna dikkat edilmesi gerekir: Araba arkalarında satılan, seyyar ortamlarda satılan baklavaları tercih etmemeli tüketici. Bu ürünler kalitesiz malzemelerden yapılıyor. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Bir kilo ucuz baklava alacağınıza yarım kilo kaliteli baklava alın, ama yediğinizden lezzet alın, keyif alın. Kültürümüze sonradan giren tatlıları tercih edeceğimize, baklavamızı tercih edelim. Çünkü baklavadaki lezzet, dünyadaki hiçbir tatlıda yoktur”

Kaliteli bir baklavanın 5 duyuya hitap etmesi gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Saman sarısı rengiyle öncelikle göze hitap eder. Çatalı batırdığınızda çıkardığı hırş sesi ile kulağa hitap eder. Çatalı ağzınıza götürürken, tereyağı aromasını kokladığınızdaki bu nefis rayiha ile burnunuza hitap eder. Daha sonra ağzınızdaki müthiş lezzetiyle damak tadınıza hitap eder. Bütün bunları hissettiğiniz için, hislerinize hitap eder. Midenize hitap eder”

Yıldırım, baklava satın alırken, kesinlikle fiyatının belirli ölçüler içinde olmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, “Merdiven altı üretimin elbette fiyat noktasında düşük olması söz konusudur. Biz bu noktada BAKTAD üyelerimizi kesinlikle kaliteden taviz vermemeleri noktasında uyarıyoruz. Binlerce BAKTAD üyemiz, yılın 365 gününde, özellikle Ramazan ayında insanlarımızın en doğal ihtiyaçları olan tatlı noktasında, en kaliteli, en güvenli hizmeti verme noktasında çok özel bir hassasiyet gösteriyor. Bu hassasiyeti kaliteleriyle, marka güçleriyle, kalite konseptleriyle yerine getirmeye çalışıyorlar” açıklamasını yaptı.