Otellerde 'Gezi' etkisi devam ediyor

Gezi Parkı olayları nedeniyle doluluk oranı yüzde 30'a kadar düşen Taksim civarındaki otellerde rezervasyon iptalleri dururken, ancak yeni rezervasyonlar da yapılmıyor.

Otellerde 'Gezi' etkisi devam ediyor
Otellerde 'Gezi' etkisi devam ediyor
GİRİŞ 10.07.2013 14:40 GÜNCELLEME 10.07.2013 14:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gezi Parkı olayları Taksim bölgesindeki otelleri etkilemeye devam ediyor. Olayların en yoğun yaşandığı günlerde Taksim civarındaki otellerin doluluk oranlarının yüzde 30'a düştüğü açıklanmıştı. Ancak olaylar yatışmasına rağmen bu oran hala aynı seviyelerde seyrediyor.

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nden (TUROB) alınan bilgiye göre, Gezi Parkı olayları ile başlayan rezervasyon iptalleri durdu ancak yeni rezervasyonlar da yok. Ramazan ayının İstanbul turizmi açısından düşük yoğunluklu bir dönem olduğu ifade edilirken, mevcut durumda Ramazan ayının etkisinin büyük olduğu belirtildi. Geçmiş yıllarda bu durgunluğun aşılması için özellikle Orta Doğu pazarına yönelik yapılan tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin geçtiğimiz yıllarda otelciler için olumlu sonuçlar doğurduğu, ancak bu yıl Gezi Parkı olaylarının Orta Doğu pazarını da bu açıdan ciddi oranda etkilediği öğrenildi.

İstanbul genelindeki otellerde şu günlerdeki doluluk oranlarının ise yüzde 40-50 arasında seyrettiği açıklandı. Taksim bölgesinin doluluk ortalamasının da yüzde 30'lar civarında olduğu öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Kursuna 10 yıl önce Şikayet Et
    Eylemciler versin hotelin parasini.. Onlar orda olay yaparkene, hotelciler onlara yardim ediyorlardi ya. Kendi eden aglamaz.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    iptale karşı bizim de gezi eylemcilerimiz var.böyle doldururuz hotelleri. kolayı var. alın size rezervasyon iptallerinin zararını yok etme planı. otellerinizi gezi direnişçilerine açınız.onlar oteli doldururlar ve sıkıntınız kalmaz.
    Cevapla