Hurma satışlarına Ramazan dopingi

Ramazan ayı, hurma satışlarını önemli oranda artırıyor. Yaz sıcaklarına bağlı olarak üretimi artan ve fiyatları stabil olan meyveye ilgi büyüyor.

Hurma satışlarına Ramazan dopingi
Hurma satışlarına Ramazan dopingi
GİRİŞ 04.07.2013 14:58 GÜNCELLEME 04.07.2013 14:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şu aşamada hurmanın kilogramının 8 liradan başladığını belirten esnaf, ürüne artan talepten memnun.

Ramazan ayına ramak kala alışveriş alanlarında yoğunluk görülüyor. Bu aralar tüketicinin uğrak mekânlarından olan Mısır Çarısı, tıklım tıklım dolu. Kuru meyve, lokum ve şekerlemenin bol olduğu çarşıda hurma türleri revaçta. Yaz sıcaklarına bağlı olarak üretimi artan ürünün, fiyatları da geçen sene ile hemen hemen aynı. Kilogramı 8 liradan başlayan, türüne göre 10 lirayı, 20 lirayı, 60 lirayı hatta 120 lirayı gören hurma satışlarının artması çarşıda olumlu karşılanıyor. Satışları ile ilgili Cihan'a açıklamalarda bulunan esnaf, iftar ile anılan ürüne talebin tırmanacağını vurguluyor.

Malatya Pazarı'nın Satış Görevlisi Mahmut Yıldız, hurmaya rağbetin büyüyeceğini dile getiriyor. Fiyatların 2012 ile aynı olduğunu aktaran Yıldız, “Geçen seneye göre daha uygun hurmalarımız olduğu da ortada. 10 liradan 120 liraya dek hurma türlerimiz bulunuyor. Örneğin Acve Hurması var. Bu, Peygamber'in (SAV) kendi eli ile diktiği hurmadır. Bedeli 120 lira. Yine Tunus Hurması var, bu da en çok döktüğümüz ürün. Ayrıca ballı, bademli, cevizli seçeneklerimiz bulunuyor. Biz, Ramazan ayında bunların tamamına ciddi talep olacağını umut ediyoruz.” diyor.

Yıldız, oruç dönemine 2-3 gün kala Mısır Çarşısı'nda yoğunluğun artacağını da sözlerine ekliyor.

Osmanoğlu Kuruyemiş'ten Mehmet Orhan da Yıldız gibi Ramazan ayına 3 gün kala çarşıda bir yoğunluk olacağı kanaatinde. Mehmet Orhan, Ramazan ayında gerek sıcaklardan gerek oruçtan dolayı çarşıya ilginin sınırlı olacağını belirtiyor.

Satışlarının iyi bir trend ortaya koyduğunu anlatan Orhan, bilhassa hurmanın ilgi odağı olduğunu kaydediyor. Orhan, yaz ayı ve sıcakların hurma üretiminin artışında önemli rol oynadığına, buna bağlı olarak fiyatların aynı kaldığına işaret ediyor.

Kesekler Kuruyemiş ve Baharat'tan Volkan Akbulut ise bu aralar hurmanın revaçta olduğunu savunurken, “Geçen seneye göre fiyatlarda gerileme var. Bakın 8 liraya da, 120 liraya da hurmamız var. Hatta geçen sene 24 lira olan Kudüs Hurması bu sene 20 lira. Onun için bir yoğunluk var, onun için yoğunluk olacak.” ifadelerini kullanıyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • smmmov 10 yıl önce Şikayet Et
    şu alış-veriş heyecanını ben de yaşabilsem. üç yıl süren bir stajım var. maaş verilmiyor. sgk primimi kendim yatırıyorum. sadece pazar günü kişisel olarak çalıştığım bir iş yerinde aldım ayda 4 günlük gelir ile masraflarımı çıkarıyor eşime ve kızıma yettirmeye çalışıyorum. o alışverişi yapmayı çok istiyorum ama imkanı yok. hesapta olmayan bir para çıkışı beni bitiriyor. bayram şimdiden kara kara düşündürüyor :(....(şu içinde bulunduğum durumdan ötürü hükümete kesinlikle sitemim yok. onlarla ilgili bir durum değil. benim meslekte çalışanların bencilliği ve pintiliği yüzünden bu haldeyim)
    Cevapla