Hangi kurumdan kaç kişi kadroya geçecek?

Devlet Personel Başkanlığı kadroya geçiş düzenlemesinden yararlanacaklar ve sayısını açıkladı.

Hangi kurumdan kaç kişi kadroya geçecek?
Hangi kurumdan kaç kişi kadroya geçecek?
GİRİŞ 26.06.2013 14:14 GÜNCELLEME 27.06.2013 07:45
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 96 bin beşyüz sözleşmeli personele kadro müjdesi verdi. Başbakanımızın; 25 Haziran 2013 tarihinde Grup toplantısında yaptığı açıklamada; "25 Haziran 2013 tarihi itibariyle yani bugün, bundan sonrası geçerli değil, bugün itibariyle, geçmişe yönelik görevde bulunan, 657 sayılı kanunun 4-B maddesine göre çalışan sözleşmeli personel, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine göre çalışan sözleşmeli personel ve 4924 sayılı kanun hükümlerine göre çalışan sözleşmeli sağlık personeli, devlet memuru kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamda 96 bin 500 personel bulunuyor. Buna ilişkin yasal düzenlemeyi bu yasama döneminde yapmış olacağız" dedi.

Bu çerçevede ,kadroya geçiş düzenlemesinden yararlanacaklar ve sayısı :

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B' maddesine göre çalışan Sözleşmeli personel : 72.485

2. 4924 sayılı Kanuna göre tabi sözleşmeli sağlık personeli: 772 Kişi

3. 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 49. maddesine göre çalışan sözleşmeli personel(İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerindeki sözleşmeli personel ) : 23.248 kişi

YORUMLAR 4
  • mehmet keskin 10 yıl önce Şikayet Et
    SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKIFLARI KAMU KURUMU YAPILSIN, PERSONELİ 657 YE TABİ OLSUN.. çığlıkkkk.
    Cevapla
  • Murat Diniz 10 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir uygulama. ben çoğunluk torpilli belediye personeli sanıyordum 23 bin belediye personelinin yanında asıl çoğunluğu sınavla atanan fakat kadro verilmeyen 4B liler oluşturuyormuş 72 bin kişi. Düşünün kuruma 40 kadro lazım devlet 20 kadro vermiş, kurumlarda kalan 20 kişiyi sözleşmeli almış. KPSSBence doğru bir karar olmuş. 4B teminnide güçlük çekilen kadrolar anlamına gelir ve KPSS KPDS gibi sınavlara göre atanırlar.
    Cevapla
  • arifhan 10 yıl önce Şikayet Et
    KİT'ler üvey evlat mı ?. Kamu İktisadi Teşşebbüsü adı altında hizmet eden devlet kurumunda çalışan personelleri neden kapsamıyor bu yasal düzenleme?
    Cevapla
  • ÖZCAN TEKİN 10 yıl önce Şikayet Et
    yazık. devlet iş kanununda özel şirketler için birden fazla ve 1 yılı aşan sözleşmeler zincirleme sözleşme kabul edip baştan itibaren belirsiz süreli sözleşme hükmünde kabul ederken devlet kadrolarında bunu uygulamıyor. Ayrıca devlet kpss diye bir sınav sistemi kurmuş ve memuriyetin yolunu buradan geçeceğini öngörmüş, oy kaygısıyla ve populist düşüncelerle tanıdığı, akrabayı, hemeşhiriyi bir şekilde işe alıp seçim döneminde kadroya alıyorlar... bu sadece ak parti değil, bdp belediyelerinde de oluyor, artık ülke kadrolarını pkk lılar ile dolduracaklar gariban vatandaşın çocuğu kpss ye hazırlansın dursun. Bu kadar tezatlık ve zıtlıklar içinde sözleşmelileri kadroya alırlarsa, hem torpille kadroya geçenler hemde onları kadroya alanlara hakkım haram olsun, benimde oyum bundan sonra bana kalsın
    Cevapla