Avrupa, ESTAŞ'ın başarısını tescil etti

Otomotiv sektörü için ürettiği eksantrik milleriyle adından söz ettiren ve Sivas'ın en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Eksantrik Sanayi ve Ticaret A.Ş (ESTAŞ), aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi.

Avrupa, ESTAŞ'ın başarısını tescil etti
Avrupa, ESTAŞ'ın başarısını tescil etti
GİRİŞ 23.06.2013 17:34 GÜNCELLEME 23.06.2013 17:34

ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner, ödülün, uluslararası şirketlerle yaptıkları ticarette önlerini açacağını belirterek, devamının geleceğini söyledi.

ESTAŞ, Renault firmasının Corporate Social Responsibility (CSR) yani Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) dalında dünya genelindeki 8 bin tedarikçisi arasında ilk 12 firma arasında yer alma başarısını gösterdi. Sivas'ın ve Türkiye'nin yükselen değeri ESTAŞ, Renault firması tarafından yapılan değerlendirmede, kalite, yenilik ve KSS kategorilerinde ödüllü tedarikçilerinden biri olarak Sivas'ı temsil etti. Paris'te yapılan törende ESTAŞ, 8 bin tedarikçi arasından 12 tedarikçi arasına girerek ödüle layık görüldü. Ödülü, ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş teslim aldı.

Renault Kıdemli Başkan Yardımcısı Carlos Tavares, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Performans sadece üreticileri ve tedarikçileri arasında güven üzerine kurulu, uzun süreli bir ilişkinin bir parçası olarak elde edilebilir. Son yıllarda, Renault bu tedarikçilerimiz yani bizim gerçek ortaklarımız sayesinde güçlenmiştir. Kalite, yenilik ve KSS bu ilişkinin üç temel ayağıdır.” diye ifade etti.

Renault Satın Alma Yönetim Kurulu Başkanı Christiyan Vandenhende ise "Bizim ortaklarımız yani tedarikçilerimizi tanımamızda bu ödül büyük bir etki oluşturacaktır. Verdiğimiz ödül, tedarikçilerimizi daha güçlendirecektir onların güçlenmesi bizi daha da güçlendirecektir." dedi.

“BU ÖDÜL ÖNÜMÜZÜ AÇACAK”

ESTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner, ödülün uluslararası şirketlerle yaptıkları ticarette önlerini açacağını belirterek, bununla gurur duyduklarını söyledi. Döner, şöyle dedi: “Renault, 8 bin tedarikçisi içerisinde iş güvenliği ve çevreye göstermiş olduğumuz duyarlılık dikkate alınarak, bu tedarikçiler içerisinde ESTAŞ'ı ödüle layık gördü. 8 bin tedarikçi içinde ilk 12 firmaya verilen bu ödülü almış bulunmaktayız. Çevre verimlilik yönetim sistemleri ve bütün uluslararası standartlara uygun üretim yapmış olmamız, bizim uluslararası firmalarla yaptığımız ticarette önümüzü açmasına vesile olacaktır. Bundan dolayı gururluyuz. Yeni açtığımız AR-GE Merkezi ve hazırlanan projeler sonrası aldığımız ödüllerin devamı gelecektir diye düşünüyoruz.”

KAYNAK: CİHAN