Memur, Temmuz'da ne kadar zam alacak?

İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılının ilk 5 ayında gerçekleşen TÜFE artış oranını yüzde 3.21 olarak açıkladı. Temmuz'da en düşük memurlara 35 TL zam alabilir.

Memur, Temmuz'da ne kadar zam alacak?
Memur, Temmuz'da ne kadar zam alacak?
GİRİŞ 10.06.2013 14:16 GÜNCELLEME 10.06.2013 14:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılının ilk 5 ayında gerçekleşen TÜFE artış oranını yüzde 3.21 olarak açıkladı. Bu da memur ve memur emeklisine, Temmuz ayında enflasyon farkı ödenmesi ihtimalini güçlendirdi.

Mayıs ayı itibarıyla yüzde 0.21 gibi bir enflasyon zammına hak kazanan, kamu çalışanı ve emeklilerinin ne kadar zam olacağı ise, Haziran ayı TÜFE artış oranıyla netleşecek.

Ancak Mayıs ayındaki rakamlara göre enflasyon farkını yüzde 0.21'den hesaplarsak, Temmuz'da en düşük memur emeklisi maaşı yüzde 3.21 artacak.

Bu hesapla maaşlara 35 lira zam yapılacak. En düşük memur emeklisi maaşı bin 86 liradan bin 121 liraya çıkacak. Şu an en düşük memur emeklisi maaşı bin 86 lira. Enflasyon farkı olmadan, sadece yüzde 3 zamla yapılan hesaplamaya göre, en düşük memur emeklisi maaşı Temmuz'da, bin 119 lira olacak.

YORUMLAR 7
  • Atila KOÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    zammı. arkadaşlar mayıs ayı itibari ile 2010 tl maaş alan bir öğretmen olarak %20 lik vergi dilimine girdim. Ne zammından bahsediyosunuz anlamadımm??? önceden hiç değilse ekim-kasım gibi bu dilime giriyorduk, şimdi 6 ay dolmadan girer olduk, verilecek %3 zam zaten 2 ay önceden %5 olarak geri alınmaya başladı durmak yoook yola devam, bu arada bunların hiçbir anlamı önemi yok, önemli olan imf ye borcumuzun olmaması
    Cevapla
  • mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    4-C li mahsuuun. Ne olur bizde bir aileyiz,çocuklarımız var.Taaakatimiz kalmadı.Artık maddi çaresizlikten çocukların da eğitimini yarıda bırakmak üzereyiz.Şu 4-C maaduriyetinden kurtulalım.Bukadar hizmet ve emekten sonra çooook zorumuza gidiyoor 4-C
    Cevapla
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    HİÇ VERMEMEK GİBİ BİRŞEY. Şuna yönetim maaşları DONDURDU,maaşa zam yok artık,vekil ve müdür ve üst düzeyler dışında desenize. 35 tl,verseler ne olur,vermeseler ne olur. Başbakanımız güya İstanbul da ,Avrupa ayarında Dislayland Eğlence parkı, Büyük Florya Akvaryumu açışı yaptı ama neye yarar. bir kişi 40-50 ,çocuklar 30 tl ,vatandaş maaşına yapılan 35 tl zamla mı gidecek oralara. metrobüs bir kişi 3 tl,maaşa yapılan 35 tl zamla mı binilecek metroya metrobüse. yapmayın kardeşim yapmayın,benim eski İstanbul umu,binmesi 1tl olan eski köhne otobüslerimi,oyuncakları 1-2 tl olan lunapaklarımı,girişi bedava olan eski gülhane parkımı ve hayvanat bahçemi geri verin.,biz LÜX DEĞİL,UCUZLUK İSTİYORUZ.
    Cevapla
  • Süleyman GENÇER 10 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapmayayım diye direniyorum olmuyor.. Ben ne zaman AKP ye bu dönem oy vermeyeceğim diye düşünsem (cumhuriyet mitingleri, 367 olayı vb.) bir şeyler oluyor. Muhalefet ve elit oligarşi kuduruyor, mecburen destekliyorum. Acaba Başbakan'ımız kendi seçmeninin gözünden düştüğünü fark edip bunları organize mi ediyor diye de düşünüyorum. Bunlar azınca da mecburen kendi fikrime en yakın olan ama iki ileri bir geri yapan, kalıcı ve ülkeyi düzeltmeye yönelik kanunları çıkarmayan, eğitimi berbat edenleri bile sevindirecek bir belirsizlik içine sokan bu iktidara yetmez ama çare yok babında destek oluyorum eğitimci olduğum halde. Şimdi ne alaka memur maaş artışıyla diyenlere, buraya yazıyorum, haziran enflasyonu -(eksi) çıka(rtıla)cak ve memura fark verilmeyecek. Haber 7 bi zahmet geriye dönük bir kaç yıllık oranlara baksın hep böyle olduğunu da haberleştirsin. İşte CHP zihniyeti beni benim gibi düşünenleri ne durumlara düşürüyor.
    Cevapla
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    memur artık birşey beklemiyor. gezi olaylarından önce moda hareket,sabah erken kalkan bakan memurlar ile ilgili beyanat veriri ,yan gelip yatmakla suçlar,çalışmadıklarını belirtir,şevki kırılmış memurun şevkini arttırmak için rotasyon uygulanması gerektiğini belirtirlerdi.o yüzden çok bir şey beklemeye gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle