Emeklilik için yaş bekleyen 5 milyon kişiye müjde

Yaşa takılan yaklaşık 5.5 milyon kişinin merakla beklediği yeni emeklilik formülü için çalışmalar sürüyor.

Emeklilik için yaş bekleyen 5 milyon kişiye müjde
Emeklilik için yaş bekleyen 5 milyon kişiye müjde
GİRİŞ 01.06.2013 08:34 GÜNCELLEME 01.06.2013 08:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Emeklilik için yaşa takılanların umudu sürüyor. Yeni formüller belirlendi, onay bekleniyor...

Emeklilik için prim günü ve yıl şartlarını tamamlayıp yaşı bekleyen yaklaşık 5.5 milyon kişinin gözü aydın! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaşı bekleyenler ile ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Bakan Faruk Çelik'in talimatının ardından harekete geçen bürokratlar, yaşı bekleyenler için alternatif formüller üzerinde duruyor. Mali dengeler bozulmadan neler yapılabileceği araştırılıyor. Çeşitli ülkelerdeki uygulamalar üzerinde incelemeler devam ediyor. Takvim'in haberine göre; masaya yatırılan formüller arasında, 'daha düşük maaşla erken emeklilik' yer alıyor.

SÜREÇ İŞLİYOR

Yaşı bekleyenlerin sağlıktan yararlanabilmesinin önünü açacak düzenlemeler üzerinde duruluyor. Alternatif formüller Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e sunulacak. Ardından Maliye Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı bürokratları bir araya gelerek, bu formülleri masaya yatıracak.

Oluşturacakları mali yükler hesaplanacak. Çalışmaların ardından da emeklilik için yaşı bekleyenlere yönelik ana formül şekillenecek.

YORUMLAR 5
  • oktay çıkmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    yeter artık insanları kandırmatın. bu tip haberleri genelde hep takvim yapıyor yine o yapmış yahu insanlara umut verip durmayın bu haber külliyen yalan maliye bakanı resmen açıkladı böyle birşey olmayacak diye halen aynı haberleri koymayın
    Cevapla
  • Ertan YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    HAKKI BİLENLER BİLMEYENLERE DUYURSUN. 25 yıl sonra emekli olacağını bilerek işe giren birisine oyunun ortasında kural değiştirdim yaşını bekleyeceksin demek onun hakkını yemektir. kul hakkıdır yöneticiler kul hakkı. Bir oyun oynanırken kurallar bellidir sonradan kural değiştiremezsiniz. en azından oyuncuların hepsinin rızası olmadan kural değiştiremezsin. yetim hakkı kul hakkı yemedim diyenlere önemle duyurulur
    Cevapla
  • Cem Tekin 10 yıl önce Şikayet Et
    Kul hakki ve Adalet.. Bu ulke insani sadece kendi hakkini istiyor. Nasil Bu ulkede, Sayin cumhurbaskani Abdullah Gul, Sayin Basbakan Recep Tayyip Erdogan, Sayin Ciller, Sayin Mesut yilmaz, ve milyonlarcasi bu yasa ile emekli olmussa, Bu insanlarda ayni yasa ile emekli olmak istiyor, O yuzden Haklarini ve adaleti istiyor. Saydigimiz ulkemizi yonetenler Emeklilik yaslari, ve aldiklari ucretler, nezaman ne sekilde emekli olduklari bellidir, Mecliste de daha niceleri vardir bu sekilde emekli olmuslardir. Yasalar kisilere gore siniflandirilip uygulanirsa, kendi cıkarina gore gucun var diye kullanirsaniz, Toplum vicdaninda hesap veremezsiniz, degil, Obur dunyada da. Butun Bunlar konusulurken, Helen bu sekilde emekli maasi alan sayin Cumhurbaskanimiz ve sayin basbakanimiz vardir, Nice mecliste ve disarda baskalari vardir.
    Cevapla
  • trusan brime 10 yıl önce Şikayet Et
    erken emeklilik mi....!. biz erken emeklilik değil , hakkımız olan emeklilik istiyiyoruz. 20-25 yıl-5300 gün . devlet memurlarını bilemem ama türkiye de özel sektörde 35+ yaş üstünde isen iş bulmak çok zor. tabi çocuk çoluk asgari ücretle geçinmek te ayrı bir sorun. benim 8600 günün var 26 yıldır bir fiil çalışıyorum. özel sektörde işimde idare edicem diye bu yaşta üstün çaba gösteriyorum, bu daha ne kadar devam edebilirki? vücut buna ne kadar dayanır.
    Cevapla
  • mustafa karadurak 10 yıl önce Şikayet Et
    AYIP. Yalandan bir reyting için bu kadar kişiye boşuna umut vermeyin. Erken emekliliğin olmayacağını, olamayacağını sizde bal gibi biliyorsunuz, halk olarak biz de biliyoruz. Ayıp oluyor, her şey reyting değil.
    Cevapla