Reçetesiz ilaca büyük ceza

Sağlık Bakanlığı, bilinçsiz ilaç tüketimini artırdığı gerekçesiyle reçetesiz ilaç satışını yasakladı.

Reçetesiz ilaca büyük ceza
Reçetesiz ilaca büyük ceza
GİRİŞ 28.05.2013 12:17 GÜNCELLEME 28.05.2013 12:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ancak yine olan vatandaşa oldu. Yeni kural, vatandaşın cebini vurdu. Reçetesiz 1.29 liraya satılan ağrı kesici, 8 lira muayene ücreti ve 3 lira reçete katkı payı eklenince, 12.50 liraya çıktı.

Sağlık Bakanlığı reçetesiz ilaç satışını yasaklayan kanun maddesinin uygulanması amacıyla il müdürlükleri aracılığıyla denetimlerini arttırdı. "Reçete ile satılır" ibaresiyle birlikte satış için ruhsat alan bütün ilaçların reçetesiz satılması artık Sağlık Bakanlığı tarafından cezai müeyyide ile karşılaşacak. Piyasadaki ilaçların, çok büyük bir bölümü bu kapsama girdiğinden, "Tansiyon, şeker, astım" gibi anında ulaşılması gereken ilaçlar da reçetesiz alınamayacak. Eczaneden, "Ağrı kesici veya antibiyotik" talebiyle ilaca ulaşmak mümkün olmayacak.

Başta İstanbul olmak üzere bazı eczanelere reçetesiz ilaç sattıkları gerekçesiyle 200 lira ceza kesilmeye başlandı. Bu durumda olan yine vatandaşa oldu. Yeni kural, vatandaşın cebini vurdu. Vatandaş, ağrı kesici almak için bile doktora gidip muayene ücreti ve reçete katkı payı ödemek zorunda kaldı. Reçetesiz 1.29 liraya satılan ağrı kesici, 8 lira muayene ücreti ve 3 lira reçete katkı payı eklenince, 12.50 liraya çıktı.

TÜRK Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay böyle bir uygulama ile ilgili herhangi bir genelgenin ellerine ulaşmadığını belirterek, "Bu konuyla ilgili bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 2
  • ŞAHİN AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    RECEP AKDAĞ I GERİ İSTİYORUZ. Nerde eski bakan nerde bu bakan
    Cevapla
  • Sarcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma..... Hem de çok çok saçma...
    Cevapla