Şehit yakınları ile gazilere müjde!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, şehit yakınları ile gaziler için hazırlanan yeni paketin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını belirterek, "Parlamento yaz taliline girmeden önce bu paketi çıkarmış olacağız" dedi.

Şehit yakınları ile gazilere müjde!
Şehit yakınları ile gazilere müjde!
GİRİŞ 14.05.2013 16:37 GÜNCELLEME 14.05.2013 16:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde "Dünya çiftçiler Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan Bakan Şahin, burada gazetecilerin Reyhanlı'daki patlamalarda yaşamını yitiren vatandaşların şehit sayılıp sayılmayacağına ilişkin sorularını yanıtladı.

Şahin, şehit yakınları ile gaziler için hazırlanan paketin bir yıl önce çıkarıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Şimdi biz ikinci paketimizin çalışmasını tamamladık. Sayın başbakanımız 3 hafta önce grup toplantısında bu paketi de açıkladı. Sivil vatandaşlarımızın daha güçlü destekleneceği bir paket. Paket içerisinde maaş ve istihdam hakkı beraberinde geliyor. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Geçen hafta sayın başbakanımıza ve Bakanlar Kurulu üyelerine paketle ilgiyi bilgiyi verdik. Şu anda imzaya açıldı. İnşallah, imza tamamlandıktan sonra parlamento yaz taliline girmeden önce bu paketi çıkarmış olacağız. İlk tespitlerimize göre 4 bin 506 şehit yakınımız ve 796 gazimiz bundan istifade edecek."

Bir gazetecinin Uludere'de yaşamlarını kaybedenlerin de bu kapsamda yer alıp almayacağına ilişkin sorusunu, Bakan Şahin, "Hepsi içerisinde" diye cevaplandırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hasan yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    müjde verilmek isteniyorsa. şehit yakınlarına bir müjde verilecekse ,"apo salınlamlı ,türk bayrağı ismi değişmeli,genel af vs"şeklinde ifadelerde bulunan insanları inciten sözler söyleyen akillerin heytten atılmlaarı en samimi müjde olacaktır.yoksa gerisi boş
    Cevapla