Samsung, Apple'ı dokuza katladı

Apple, 2013'ün ilk çeyreğinde 10 yıl sonra ilk kez karında düşüş yaşarken, en büyük rakibi Samsung rakamlarda yükselmeye devam ediyor.

Samsung, Apple'ı dokuza katladı
Samsung, Apple'ı dokuza katladı
GİRİŞ 30.04.2013 22:35 GÜNCELLEME 01.05.2013 07:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Samsung, akıllı telefon ve tablet cihazlarda fazla model sayısıyle Apple'a karşı iyi bir strateji seçmiş görünüyor. Apple, 10 yılın ardından bir mali dönemde karlarında düşüş yaşarken, Samsung 2013'ün ilk çeyreğinde net karını yüzde 42 artırarak 6.5 milyar dolara yükseltti.

Wired sitesinin haberine göre, Samsung'un mobil planlama birimi başkan yardımcısı Hyun Joon Kim, özellikle Galaxy Note 2 ve Galaxy S3'ün satışa sunuldukları mali dönemlerde önemli bir başarı elde ettiğini belirtti.
Strategy Analytics araştırma şirketinin yetkilisi Neil Mawston da, 'Samsung'un ilk çeyrekte Apple'ın yaklaşık iki katı akıllı telefon sattığını ve dokuz katı büyüme gösterdiğini' belirtti.

'UCUZ DEĞİL ÇEŞİTLİ OLMALI'

Juniper Analytics şirketi, Samsung'un ilk çeyrekte 68 milyon telefon sattığını, bu rakamın dünya genelinde satılan 200 milyon telefonun yüzde 34'üne denk geldiğini belirtti. Apple'ın ilk üç ay içindeki iPhone satışları ise 37 milyonda kaldı. Samsung, hafta sonunda ABD'de satışa sunulacak Galaxy S4 ile yakaladığı rekabet gücünü daha da artırmayı planlıyor. Apple'ın ise gelişmekte olan piyasalardaki tüketicileri gözüne kestirerek 'ucuz iPhone'  üreteceği veya ekran büyüklüğünü artıracağı düşünülüyor. Apple'ın düşük maliyetli iPhone stratejisinin arkasında, iPad Mini ile büyük başarı yakalamasının yattığı öne sürülüyor
Wired, Samsung'un geniş ürün yelpazesine karşı mücadele veren Apple'ın stratejisini gözden geçirmesi gerekebileceğini ve rakibi gibi çeşitliliğe gitmesinin mantıklı olacağını savundu.

 

YORUMLAR 5
  • Önder ASLAN 10 yıl önce Şikayet Et
    ...... Yorumcu arkadaşlara katılmıyorum. Samsung işi tamamen ticarete döktü. Marka güvenirliği imaj felan hak getire. Ürün çıkarıyor denemeden test etmeden. Garanti kapsamında servise götürüyorsun, değiştirmemek için elinden geleni yapıyor. Ben kendilerini ticaret mahkemesine vermiş biriyim. Hasbelkader işim gereği telefon haricindeki diğer ürünlerini de biliyorum. Bir üretici iki hafta da bir firmware yayınlar mı be adam! Hiç mi denemiyorsun fabrikadan çıkardığın ürünü...
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 10 yıl önce Şikayet Et
    telefonda aşırı bir görsellik aramak. bence görgüsüzlükten dir...önemli olan bir telefonun insanın iletişim ihtiyacını karşılaması işini görmesi dir...insanlığın önemli bir bölümünün aç ve açık gezdiği,resmen süründüğü dünyamız da milyarlık telefonlar israftır...bu telefonları alanlar iyi bir şey yaptıklarını,birilerine hava bastıklarını sanıyor olabilirler ama bazı bilinçli insanların gözünde ne kadar küçüldüklerini bir bilseydiler keşke...
    Cevapla
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    samsung. iphone 5 türkiyede 2000-2500 tl galaxy s3 1200-1500 tl civarı bulunabiliyor. özellik güç v.b. her konuda samsung ağır basıyor. apple sadece para peşinde. 2500 tl le amerikaya gidip telefon alıp gelsen daha ucuza maloluyor. iphonecular kasa iyi diyor samsungcularda motor iyi diyor. neden bunu söyledim. iphonenin çıkaracağı plastik iphone ve iphone 5 arasındaki fiyat uçurumu bu telefonun kasasına ne kadar ödediğimizi gösteriyor. plastik iphone amerikada 75-15$ olacak metal kasa iphone 300-700$ arasında fiyatlarda satıldı. tamam samsungda harika iphone da ama işin gerçekleride bu. bazıları kasasına para öder mutlu olur. kasasına plastik dediği samsungu beğenmez. ben samsung s2 kullanıyorum elastik bir kasası var. ısıl iletkenliği yüksek ve iphone kadar ısınmıyor. şajı yoğun kullanımda bile gün aşırı yetiyor. geniş ve daha az enerji harcayan ekranı var. ve iphone donanımının tamamına sahip.
    Cevapla
  • tugay 10 yıl önce Şikayet Et
    paraya bak. 34 mily satış x 800 usd ort satış = 27.milyar 200 milyon usd ciro !!!!
    Cevapla
  • ZiyaretÇi 10 yıl önce Şikayet Et
    samsung hiç bir zaman apple gibi olamaz. kar marjinaline bakıldığında apple açık ara önde. üstelik bu sonuç samsungun piyasada 10larca telefonu varken apple sadece 2 - 3 telefon ile bu başarıyı sağlıyor. iphone bakıldığında heryeri müthiş bir estetiklikle tasarlanmışken, samsung maliyetten kısayım derken plastikten yapılma görselliği sıfır telefonlar cıkartıyor. apple ile samsung kıyaslayanlara şaşırıyorum
    Cevapla