1 milyon çalışana piyango vurdu!

İstihdamı artırmaya yönelik yeni düzenlemelerle yurtiçinde 1 milyon işçi için prim desteği verilecek. Destek düzenlemesi TBMM'de yasalaştı.

1 milyon çalışana piyango vurdu!
1 milyon çalışana piyango vurdu!
GİRİŞ 28.04.2013 09:43 GÜNCELLEME 28.04.2013 17:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Meclis'e sunulan torba yasa da yer alan maddeyle hem yurtdışında hem yoksul illerde işçi çalıştıran işverene yeni prim teşviki getiriyor.

Teşvikin yurtdışı ayağında müteahhitlik sektörü yer alıyor. Yurtdışındaki şantiyelerinde çalıştırmak üzere Türkiye'den işçi götüren müteahhitlerin ödeyeceği işveren sigorta priminin 5 puanlık kısmı Hazine tarafından karşılanacak.

Yurtiçinde ise özel sektörde iş yapan, prim borcu bulunmayan bütün işverenler 2008'den bu yana çalıştırdıkların sigortalıların işveren hisseleri üzerinden 5 puanlık prim indiriminden yararlanıyor.

Bugün'de yer alan habere göre torba tasarıyla, Bakanlar Kurulu'nun sosyo ekonomik gelişmişlik endeksi dikkate alarak belirleyeceği illerde, 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran işverenlere ilave olarak 6 puana kadar prim indirimi daha verilecek.

Yapılan hesaplamalara göre düzenlemenin yurtiçindeki 6 puanlık ilave destek bölümünden yaklaşık 50 bin işyeri ve 1 milyona yakın sigortalı yararlanacak.

İşverenin maliyeti 6 puanlık indirim sayesinde işçi başına 59 lira civarına düşecek. İşverenin üzerindeki yükü üstlenecek Hazine ise bu teşvikler için yaklaşık 1 milyar lira SGK'ya ödeme yapacak.

YORUMLAR 7
  • ESİN YALNIZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir teşvik işçinin primini ödemez. dolayısıyla bunlar işveren payından yapılan indirimler olunca işçiye direk etkisi yoktur. dolaylı etkisi vardır.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    bu güzel ama bu paraları patronlar işciye vermez cebine indirir ....ayrıca ...... ...Bence tüm iş yerlerinde çalışma saatleride incelensin? hiç bir firma şirket Haftalık 45 saat olan çalışma şartına uymuyor insanlar hafta içinde ve cumartesi fazla çalışıtırıyorlar!!!!...
    Cevapla
  • Luther 10 yıl önce Şikayet Et
    Yavuz Kemal`beye ekonomi dersi ve piyasa mantigi ögretisi . senden daha iyi ekonomiden anliyorum..neyse $irketler %100 ün üzerinde büyümeye calisirken, patronlar kendi mal varliklarini artirip aileleri icin bir gelecek hazirlarken i$ciyi hic düsünürler mi ?? kendisi, karisi , cocuguna chip almayi düsünürken hic i$cinin yol parasini bile dü$ünür mü ?, kendisi marmariste tatil yapacak, esini, cocugunu yurt disina gönderecek ama calisanlar 900 lira tatil yapabilir mi hic düsünür mü ? cocugunu kibrista, almanyada , ingilterede okula gönderip yillik 50000 dolardan fazla para harcayip i$cinin cocugunun okul ihtiyacini düsünür mü??....neyse son sözüm onlar düsünmez..ama devlet düsünür...malesef calisma saatlari 50 saatin üzerinde olmasina ragmen bazi meslekler hala 800-900 lira maa$ aliyor..devlet bu insanlara destek olmali..PATRONLARA degil..patron elinde olsa BEDAVA gel cali$ der...
    Cevapla
  • yavuz kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    Çalışana ne faydası var büyüyünce anlarsın. ekonomik göstergeler yükselirse bunun herekese faydası olur ayrıca daha fazla işçide çalıştırabilirler
    Cevapla
  • Luther 10 yıl önce Şikayet Et
    müjde I$ciye mi isverene mi ??. uygulama i$vereni sevendirecek türden..i$ci yine sömürülmeye devam..!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle