Akkuyu, Türkiye'nin en sağlam yapısı olacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Enerji Ajansı Dönem Başkanlığı'nın kasım ayında Türkiye'ye geçeceğini belirterek, "Bizler için iftihar edeceğimiz bir husus bu" dedi.

Akkuyu, Türkiye'nin en sağlam yapısı olacak!
Akkuyu, Türkiye'nin en sağlam yapısı olacak!
GİRİŞ 26.04.2013 14:10 GÜNCELLEME 26.04.2013 14:10

Çeşitli programlara katılmak için Kayseri'ye gelen Yıldız, Erciyes Üniversitesinde düzenlenen 3. Ulusal Bilişim Kongresi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Uluslararası Enerji Ajansı Dönem Başkanlığı'nın Türkiye'ye geçmesiyle ilgili sorusu üzerine Yıldız, ajansın 30'a yakın ileri ülkenin ve gelişmelerini tamamlamış ülkelerin buluştuğu önemli bir platform olduğunu söyledi.

Ajansın merkezinin Paris'te olduğunu belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Uluslararası Enerji Ajansı Dönem Başkanlığı Kasım 2013'te Türkiye'ye geçecek. Bizler için iftihar edeceğimiz bir husus bu. Türkiye'nin siyasi istikrarı arttıkça ve sürdürülebilir hale geldikçe uluslararası aktiviteler Türkiye adına hamdolsun daha da yoğunlaşıyor. Ülkelerin enerji bakanlarıyla beraber sivil toplum örgütleri de dahil olmak üzere bir araya geleceğiz. Ben zaman zaman o toplantılara katılıyorum ama şimdi ana moderatör Türkiye olacak. Ana konuşmacı bizler olacağız ve yönlendirenler de inşallah bizler olacağız."

"Akkuyu, Türkiye'nin en sağlam yapısı olacak"

Bakan Yıldız, bir gazetecinin Çernobil faciasını anımsatıp Türkiye'deki nükleer santral çalışmalarını sorması üzerine, şöyle konuştu:

"Tabi Çernobil önemli bir kazadır. Daha sonra Ukrayna'ya o konuyla ilgili toplantılara da gittik. 144 santral yapıldı o kazadan sonra. Yani ülkeler gelişmelerini, sanayileşmelerini ve enerjiyle alakalalı tedariklerini sürdürmek için nükleer güç santrali çalışmalarına devam ediyor. Türkiye gerek Çernobil'den gerekse Fukuşima'dan çıkartılacak her türlü dersleri Akkuyu'da ve Sinop'ta yapacağı santrallerde uygulayacaktır. Güvenlikle alakalı her türlü tedbiri fazlasıyla alacaktır. Şuna inanıyorum, Türkiye'nin en sağlam yapısı 22 milyar dolarlık bir yatırımla inşa edilecek olan Akkuyu Nükleer Santrali olacaktır. Bizler vatandaşımızı, ülkemizi riske atacak ve sıkıntıya sokacak herhangi bir işte bulunmayız. Bu açıdan Çernobil sektör temsilcilerine önemli bir testtir ama kararlılığımızı etkileyen bir husus değildir."

Çözüm süreci

Bakan Yıldız, çözüm sürecine ilişkin, terörün Türkiye'nin gündeminden çıkması gerektiğini vurgulayarak, "İnşallah atılan adımlar Türkiye'nin lehine olacak, olumlu olacaktır" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA