THY'nin yeni hattı umrecilerin yeni gözdesi

Suudi Arabistan'a umre için gelenler artık THY'nin yeni kapılarından biri olan Yanbu kentinden ister Medine'ye isterse Mekke'ye bir kaç saat içerisinde ulaşabilecek.

THY'nin yeni hattı umrecilerin yeni gözdesi
THY'nin yeni hattı umrecilerin yeni gözdesi
GİRİŞ 23.04.2013 16:25 GÜNCELLEME 23.04.2013 16:25

2012 Haziran ayında THY'nin hat açtığı Yanbu, bugünlerde umre seyahatinin gözde şehri olma noktasına geldi.

Mekke ve Medine'ye olan yakınlığı ile konforlu ve hızlı hizmet veren yeni havalimanının da katkısı ile Yanbu, saatleri bulan bekleme problemi nedeniyle Cidde ve Medine havalimanlarına alternatif olarak son zamanlarda umre yolcuları tarafından sıklıkla tercih edilmeye başlandı.

Yanbu ayrıca Bedir Şehitliği ziyareti ve ihram kolaylığı konusunda da çeşitli avantajları ile umre yolcularının gözdesi olmaya başladı.

THY Yanbu Müdürü Mustafa Pehlivan AA'ya yaptığı açıklamada, "Yanbu havalimanı, hizmeti ve operasyonu son derece hızlı ve konforlu olan bir havalimanı. Çağdaşlığı, temizliği ile operasyon hızı ve konforu sayesinde butik ve VIP hizmeti veren havalimanında, THY olarak yolcularımızı güvenli ve rahat şekilde 40 ila 50 dakika içinde alan dışına çıkarıyoruz. Ülkeye girişte ve ülkeden çıkışta, Medine ve özellikle Cidde'deki gibi saatleri bulan meşakkatli bekleme ve havalimanına erken gelme problemlerini ve Yanbu havalimanının bu avantajlarını dikkate aldığımızda, umre seyahati açısından yolcularımız ve acentelerimiz tarafından Yanbu'yu tercih edilir konuma getirdi" dedi.

Tarihi Bedir şehitliği ziyaret edilebilir

THY Yanbu Müdürü Mustafa Pehlivan, özellikle umre ziyaretçilerinin gözde mekanlarından olan, Hazreti Muhamed'in bulunduğu ve savaştığı Bedir'e Yanbu üzerinden çok rahat bir şekilde gidebildiğine de dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Yanbu, Medine ve Cidde havalimanlarındaki bekleme, erken gelme süreleri ile operasyon hız ve kalitesini kıyasladığımızda aslında Yanbu'nun toplam seyahat sürelerinde Medine ve Cidde'den daha iyi olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. Dolayısı ile umre seyahati için Suudi Arabistan'a girişte ve çıkışta Yanbu hattımız Cidde ve Medine'ye anlamlı bir alternatif olmaktadır. Bunun yanı sıra, Yanbu'ya inen yolcularımız, Medine'ye giderken yol üstünde bulunan Bedir Şehitliği'ni ziyaret edebilir, Bedir'de bulunan Peygamber Efendimiz'in savaş süresince namaz kıldığı yerde namaz kılabilir ve Melekler Tepesi olarak bilenen kumdan tepeleri görebilirler."

Yanbu'yu umre için tercih edilir hale getiren diğer bir hususun ise ihrama giriş noktalarından biri olan Mikat el-Cuhfa Mescidi olduğunu vurgulayan THY Yanbu Müdürü Mustafa Pehlivan, şunları kaydetti:

"Alan konforu ve toplam seyahat süresinde Cidde'den daha iyi olan Yanbu şehri, umre yolcularımıza ihrama giriş konusunda ilave bir rahatlık sunmaktadır. Yanbu'dan gelen umrecilerimiz, ülkenin en temiz, ferah ve büyük mescidlerinden biri olan Mikat el-Cuhfa Mescidi'nde ihrama girebilir ve buradan Mekke'ye devam edebilir. Bu mescid, Yanbu-Mekke yolunun ortasında bulunmakta ve umre yolcularımız için saatler öncesinden İstanbul'da ihrama girme mecburiyetini ortadan kaldırarak, umrecilerimize büyük kolaylık sağlamaktadır."

Yanbu'da mercan kayalıkları

Yanbu'nun, ülkenin en güzel sahil kentlerinden biri olduğunu ve Kızıldeniz'deki mercan kayalıklarının yabancıların gözdeleri arasında bulunduğunu da ifade eden, Pehlivan şöyle konuştu:
"Yanbu aynı zamanda bir Kızıldeniz şehri. Bakir sahilleri, eşsiz mercan kayalıkları ve deniz güzelliğiyle de özellikle iç turizmin tatil şehri. Çok düzenli, temiz ve yeşil bir yapısı bulunan Yanbu, bu noktada, iç turizmin yanı sıra umre yolcularının da umre vazifesi öncesi ya da sonrasında resort otellerinde tatil yaptığı bir şehir konumunda. Güçlü sanayisinin ve özel yönetiminin de katkısıyla ekonomik olarak da hızlı büyüyen ve birçok yatırım fırsatını içinde barındıran bir şehir."

KAYNAK: AA