Taksilerde akbil kullanılacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, taksilerde akbil kullanılacağı iddialarına cevap verdi.

Taksilerde akbil kullanılacak mı?
Taksilerde akbil kullanılacak mı?
GİRİŞ 04.04.2013 16:12 GÜNCELLEME 04.04.2013 16:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, son günlerde basında yer alan taksilerde akbil kullanmasıyla ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Yapılan açıklama şöyle: "Basın-yayın organlarında taksilerde AKBİL kullanılmasıyla ilgili çıkan haberlerle ilgili açıklama gereği duyulmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin taksilerde AKBİL veya İstanbul Kart kullanılması yönünde herhangi bir çalışması bulunmamaktadır."

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • Doğrucu Davut 11 yıl önce Şikayet Et
    Taksilere akbil istiyoruz. Para üstü vermek istemeyen taksicilerle uğraşmamak için, bazılarının 50 lira verdiğimizde 5 lira verdin diye bizi kandırmalarını engellemek için, taksicilerin kazançlarının kayıt altına alınması için, taksilere bir disiplin gelmesi için kesinlikle akbil veya kredi kartı taksilere gelmelidir.
    Cevapla
  • mubinkoçal 11 yıl önce Şikayet Et
    taksi. ülkemiz diktatorlukle yonetilmiyorki esnafa mecbur kılacaksın taksiye akbil hangi duşunceyle soylenır öyleyse bakkalda ekmeği,kasap eti,eczaane ilacı yani para kalksın herşey akbille olsun .bu tip uygulamalar ancak bankalara yarar zaten şu an bankaların somuremediği bir taksi esnafı var onları da ne yapıp somurmenın peşindeler fatih arkadaşım sizin herhalde taksi ucretlerı hakkında pek bilgin yok galiba taksilerde fiyatı şimdide zaten belediye belirliyor kimse kafasına gore fiyat uygulayamaz uzun yoldan dolaştırmak diyorsun vicdansız olursan oda farketmez yine dolaştığın kadar odeyeceksın bir km ile 10 km nın fiyatı bir tutulmaz o senın vicdanına kalır kul hakkı alanın onunu akbille kapatamazsın .vicdanlı olan allahtan korkan o soylediğini yapamaz belediye haksız kazanç yapan şofere ağır para cezası ve ehliyetine belirli sure el koyabilir bu da taksici esnafı için çok iyi olur bu tip kişiler temizlenir .
    Cevapla
  • Fatih ışık 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber Taksicileri endişelendirir. Takside akbil olması demek. kafasına göre fiyat verememek, kilometre ayarı ile oynayarak insanları kandıramak demek. fazla parasını almak için insanları uzun yoldan götürse de işe yaramayacak demek. Aldığı para hep aynı olur :D taksiciler isyan eder sonra. sonra her zaman ki zırva sözler " eve ekmek götüremiyorum zaten bu şekilde taksicilik ölür. veya biz zaten para kazanamıyoruz. bu da tuzu biberi oldu derler."
    Cevapla