Hakan Uzan'ın yeni ismi belli oldu

Türkiye'de hakkında yakalama kararı bulunan Cem Uzan'ın kardeşi Hakan Uzan'ın Ürdün'de yeni kimlikle iş hayatına devam ettiği ortaya çıktı.

Hakan Uzan'ın yeni ismi belli oldu
Hakan Uzan'ın yeni ismi belli oldu
GİRİŞ 28.03.2013 17:20 GÜNCELLEME 28.03.2013 17:27

Türkiye'deki yolsuzluk soruşturmaları devam ederken bir anda ortadan kaybolan Cem Uzan'ın kardeşi Hakan Uzan'ın Ürdün'de olduğu ortaya çıktı. Ürdün basınında son günlerde Hakan Uzan'la ilgili onlarca haber çıktı. Haberlerin tamamında Uzan'ın farklı isimler altında ülkede birçok alanda faaliyet gösterdiği belirtiliyor. Haberlerde, Uzan'ın ayrıca Ürdün'de de birçok yasadışı işlere imza attığı da iddia ediliyor.

Dünyabulteni.net'den Sayid Abdullah'ın haberine göre; Ürdün'de 22 Mart tarihinden başlamak üzere başta Al- Naharjo haber sitesi olmak üzere 30'a yakın internet sitesinde Hakan Uzan ile ilgili haber ve bilgilere yer verilmeye başlandı. Haberlere göre, Hakan Uzan'ın Ürdün'deki serüveni Akabe Araştırma ve Geliştirme Şirketi Müdürü İmad Fahuri ile tanışıp dost olmasıyla başladı. İmad Fahuri'nin Uzan'ı ülkedeki nüfuz sahibi siyasilerle tanıştırdığı, bu kişilerin de kendisini himaye ettikleri ve ülkedeki resmi işlemlerde hayli kolaylık sağladıkları dile getiriliyor.

Vadi-ül Seyr'in Kuseyr semtinde lüks bir villada ikamet ettiği belirtilen Uzan'ın 10 Ağustos 1999 tarihli ve 1408 sayılı Bakanlar Kurulu kararı mucibince 11 Eylül 1999 tarihinde Ürdün vatandaşlığına alındığı; 9671042657 numaralı ve Murad el Umeri adına düzenlenmiş Ürdün Pasaportu taşıdığı; pasaportun ise 30 Ağustos 1999 tarihli olduğu belirtiliyor.

EŞİ DE ORDUYA BAĞLI RADYODA ÇALIŞIYOR

Hakan Uzan ile birlikte ikinci karısı ve oğlu da Ürdün vatandaşlığına alınmış durumda. Ayrıca karısının Ürdün Ordusuna bağlı radyo kanalı Hela FM'de çalıştığı belirtiliyor.

Mutaasım Haddadin isimli bir işadamına ait görünen şirket ve kuruluşların gerçek sahibinin de Hakan Uzan olduğu; Uzan'ın iletişim inşaat, gıda ve gastronomi sektöründe yatırımlar yaptığı biliniyor.

Uzan'ın ayrıca Melodi FM adlı radyo kanalı ile Arab El Yewm adlı gazetenin gerçek sahibi olduğu ileri sürülüyor.

Hakan Uzan'ın en son ülkenin önemli işadamlarından olan ve halen yolsuzluk suçlaması ile cezaevinde bulunan Ekrem Ebu Hamdan'ı saf dışı bırakarak, orduya ait cep telefonu baz istasyonu ihalesini kazandığı da Ürdün basınında yer alan haberlerde belirtiliyor.

İddiaya göre, Hakan Uzan'la birlikte Ürdünlü işadamları Cici, Ekram Abu Hamdan, Halidd Şahin, Hüseyin el-Utum, Muhammed Rawaşide, Muhammed el-Zehebi, Nuri el-Mismari ve Hasan Semik hakkındaki dosyalar çok yakın bir zamanda açılacak.

AİLE HAKKINDA YAKALAMA KARARI VAR

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi 2011 yılında, Kemal Uzan, Yavuz Uzan, Melahat Uzan, Murat Hakan Uzan ve Ayşegül Uzan hakkında "karapara aklandığı' iddiasına ilişkin dava kapsamında yakalama emri çıkarmıştı.

KAYNAK: DUNYABULTENİ.NET