Ekmek israfına, ''ambalaj'' önerisi

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Münir Kazdal, ekmeğin bakkal ve marketlerde ambalajlı satılması durumunda israfın önlenebileceğini belirtti.

Ekmek israfına, ''ambalaj'' önerisi
Ekmek israfına, ''ambalaj'' önerisi
GİRİŞ 11.03.2013 19:30 GÜNCELLEME 11.03.2013 19:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kazdal, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekmek israfını gündeme taşımasının isabetli olduğunu ifade ederek, Türkiye'de ekmek israfının çok ciddi boyutlarda olduğunu bildirdi.

İsrafın nedenine ilişkin doğru tespitlerin yapılmadığını ileri süren Kazdal, şunları kaydetti:

''Her şeyden önce ekmek israfı, evlerimizde gerçekleşmemektedir. Evlerde gerçekleşen ekmek israfı, mevcut israfın yüzde 5'i bile değildir. Ekmek israfı, bakkal, market ve zincir marketlerde gerçekleşmektedir. Sıcak ekmek tüketim alışkanlığından dolayı bakkal ve marketler ekmeğin yüzde 10'unu, 'Ertesi gün nasıl olsa sıcak ekmek gelecek' düşüncesiyle iade ediyor. İade edilen ekmekler de çöp oluyor.''

Bir ülke için buğdayın stratejik öneme sahip olduğunu bildiren Kazdal, böyle bir ürünün israf edilmesinin milli bir kayıp olduğunu anlattı.

Münir Kazdal, ekmeğin bakkal ve marketlerde ambalajlı satılması gerektiğini belirterek, ''Ekmek israfını önlemenin tek yolu, bakkal ve marketlerde ekmek satışının ambalajlı satılmasıdır. Ambalajlı satılması durumunda, ekmeğin raf ömrü uzayacak, hijyen sorunu önemli ölçüde çözülecek, çeşitliliği artacak, içeriği daha da zenginleştirilebilecektir. Ekmek israfının önlenmesinin en kolay ve etkin yolu, ambalajdır'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • kaos77 11 yıl önce Şikayet Et
    daha önceden yapıldı bu uygulama. sonuç 1 haftada fiyasko. nedenmi sıcak ekmeği poşete koyun gözlerinizle görün ekmek ne hale geliyor. 96 97 li yıllarda poşetli ekmek uygulamasına geçildi yurt dışından fırınlara fahiş fiyattan ekmek poşetleme makinaları satıldı 1 hafta sonra makinalar ıskartaya çıktı.
    Cevapla
  • Sarcan 11 yıl önce Şikayet Et
    Ekmeğimizle oynamayın. Bir o kaldı zaten..... Ekmeğin raf ömrünü uzatan envai katkı maddelerini katarlar ekmeğin içine. Artık 1 senelik son kullanma tarihi olan ekmekleri millete dayanacaklar anlaşılan. İsraf arayan lüks lokantalara gitsinler, otellere gitsinler. Ambalaj hem çevre kirliliğine yol açacak hem ekmeğe ilave masraf yüklenecek. Ayrıca ne ambalaj da ilave bir israfa yol açacak. O ambalajlar doğrudan çöpe gidecek. Zihni sinir projeler üretmenin manası yok....
    Cevapla