Kamuya 74 bin yeni personel alınacak!

2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Kamuya 74 bin yeni personel alınacak!
Kamuya 74 bin yeni personel alınacak!
GİRİŞ 08.12.2015 11:08 GÜNCELLEME 08.12.2015 11:10
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Tasarıya göre, bütçe giderleri 540.9 milyar lira, bütçe gelirleri 525.4 milyar lira olacak. Vergi gelirlerinin 444.1 milyar lira, faiz dışı fazlanın 39.6 milyar lira olması beklenen tasarıya göre, bütçe açığının 15.4 milyar lira olması bekleniyor.

74 bin yeni personel

2016 yılında bütçe gelirlerinin, 2015 sonu gerçekleşmelerine göre yüzde 9.8 artması öngörülüyor; gelecek yıl yüzde 4 de büyüme tahmin ediliyor. Gelecek yıl sosyal yardımların tutarının 41.6 milyar lira, özelleştirme geliri hedefi ise 10.8 milyar lira olarak belirlenen tasarıya göre, personel giderlerinin 2016 bütçesinde 169.3 milyar lira olması hedefleniyor. 2016 yılında merkezi yönetime bağlı idarelere 74 bin yeni personel alınması planlanıyor. Hükümetin kurulmasının ardından ekonomi yönetimi, bütçeyi en kısa sürede Meclis’e sunacağını açıklamıştı.

YORUMLAR 16
  • Refik 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar tasorenden geçiş yaptıracak sonra aldık diyecek
    Cevapla
  • asgari ücretli. 8 yıl önce Şikayet Et
    lan imansızlar hele bi asgari ücretlilere bi kadroyu verin ondan sonra kamuya persunel alımı yapın.
    Cevapla
  • Seyhan 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah bu da kamuya ne şekilde girdiği belli olmayan (aslında bellide) taşeronları kadroya alma gibi bir olağanüstü hak yeme durumuna dönüşmez. zaten okuyanı bir şeye saymıyorsunuz.
    Cevapla
  • estör 8 yıl önce Şikayet Et
    seyhan kardeş bilip bilmeden yorum yazıyorsun oturduğun yerden kim hak yemişte kadroya geçmiş geçen olursa hakkımız haramdır ama bende kamuda taşörenim 5 yıldır çalışıyorum çok eziyetler çektim ama yılmadım ben mesleğimle girdim bu işe torpil gibi zırva şeynen değil kadro benim hakkım birileri yazmış kpss den giremiyoruz diye o arkadaşlara sesleniyorum çok çalışıp fazla puan alsınlar işe girerler ))))))))
    Cevapla
  • Köroğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Dayı amca diyosunuz tamam haklısınızda sistem bozuk olunca millet ne yapsın..
    Cevapla
  • babageldı 8 yıl önce Şikayet Et
    bu bozuk dediğin sistem bu millet için ama ....hakettiğimiz neyse o...motorinli araca benzin doldurursan yürümez...onun misali düşün..boşveeer
    Cevapla
  • ESCALADE 8 yıl önce Şikayet Et
    lütfen bu tür haberler yayınlamayın iyice baydı artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle