Ortadoğu'yu onlar ayakta tutuyor

Suudi Arabistan Odalar Konseyi Genel Sekreteri Ömer Ahmed Bahleyva, ''Türkiye ile Suudi Arabistan'ın ticaret hacmi, Ortadoğu'daki ticari hareketliliğin yüzde 60'ını oluşturuyor'' dedi.

Ortadoğu'yu onlar ayakta tutuyor
Ortadoğu'yu onlar ayakta tutuyor
GİRİŞ 07.02.2013 13:49 GÜNCELLEME 07.02.2013 13:49

Son zamanlarda Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki yatırım ve ticari ilişkiler sayesinde ekonomik alanda yaşanan gelişmelere dikkati çeken Bahleyva, iki ülkenin bölgeler arası ticaretinde de artış gözlemlendiğini belirtti.

Bahleyva, Türkiye'deki Suudi Arabistanlı yatırımcıların yanı sıra, ülkesinde de Türk yatırımcıların sayısının her geçen gün arttığını ifade ederek, ''İki ülkenin ekonomik hacmi, Ortadoğu'daki ticari hareketliliğin yüzde 60'ını oluşturuyor'' diye konuştu.

Türk yatırımcıların ileri düzey teknoloji ve bilimi ülkelerine taşıdığını dile getiren Ahmed Bahleyva, ''Gelecekte projelerimizin uygulamaya geçebilmesi için Türk yatırımcıların, Suudi Arabistan'da faaliyet göstermesini istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

İslam ve Arap ülkeleri halklarına destek olmak için iki ülke ekonomisinin önemli olduğunu vurgulayan Bahleyva, Türkiye ve Suudi Arabistan arasında var olan organizasyon faaliyetlerinin arttırılması gerektiğini kaydetti.

Ömer Ahmed Bahleyva, Suudi Arabistan ve Türkiye'nin Ortadoğu'da yaşanan bazı çatışmaları durdurma konusunda rol alabileceğini dile getirerek, ''İki ülke, bu konudaki sorumluluklarının farkındaydı ve günümüzde de farkında'' diye konuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL