Beyaz Saray 'B' planının reddetti

Beyaz Saray, Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Başkanı John Boehner tarafından ortaya konan, Bush dönemi vergi indirimlerinin devam ettirilmesini içeren ve B Planı olarak adlandırılan öneriyi reddetti.

Beyaz Saray 'B' planının reddetti
Beyaz Saray 'B' planının reddetti
GİRİŞ 19.12.2012 07:52 GÜNCELLEME 19.12.2012 07:52

Beyaz Saray, Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Başkanı John Boehner tarafından ortaya konan, yılda 1 milyon Dolar'dan az kazananlar için Bush dönemi vergi indirimlerinin devam ettirilmesini içeren ve B Planı olarak adlandırılan öneriyi reddetti.

Beyaz Saray yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçilerin gelecek hafta Temsilciler Meclisi'nde oylamayı planladıkları bu B Planı'nın Senato'dan hiçbir şekilde geçemeyeceğini ifade etti.

Senato'daki Demokrat çoğunluğu temsil eden Senatör Reid yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçilerin 'mali uçurum' müzakerelerini sona erdirme tehtidi içinde olduklarını ve ciddi müzakereler yapmaktan uzaklaştıklarını savundu. Reid, "Boehner'in B Planı dengeli değil, Senato'dan geçmez. Uzun vadeli mali çözüme odaklanmalıyız. Eğer B Planı Temsilciler Meclisi'nden geçer ise bunu ile başa çıkmak için alternatiflerimiz var" diye konuştu.