Bank Of China, Çin raporunu açıkladı

Çin'in en büyük bankalarından Bank of China, ülke ekonomisinin hedeflenen yüzde 7,5'lik büyümeyi biraz aşarak bu yıl yüzde 7,8 oranında büyüyeceği yönünde rapor yayımladı.

Bank Of China, Çin raporunu açıkladı
Bank Of China, Çin raporunu açıkladı
GİRİŞ 13.12.2012 13:30 GÜNCELLEME 13.12.2012 13:30

Raporda, Çin'in hızlı ekonomik büyümesinde lokomotif rolü oynayan nüfus, pazar ve küresel avantajlara işaret edilirken, ''Ülkenin 2013 yılı içerisinde ekonomik büyümesine ilişkin avantaj ve dezavantajlar göz önüne alındığında, Çin'in yüzde 7,8 oranında büyüyeceği'' tahmini yer aldı.

Avro bölgesi borç krizinin 2012'de küresel ekonomiyi zora sokan en büyük etken olduğu ifade edilirken, 2013 yılında da gelişmiş ülke ekonomilerinin ciddi sorunlarla karşılaşacağı öngörüsünde bulunuldu.

Raporda ayrıca hükümet bazında yapılan büyük ölçekli teşvik politikaları ile ekonomik büyümeye yapılan katkının sınırlı olduğu ve parasal politikalarda esnekliğin arttırılması gerektiği belirtildi.

Avrupa'nın kemer sıkmaya devam ederek, ekonomik istikrarı geri kazanmanın yollarını araması gerektiği ve belirlenemeyen faktörlerin olumsuz etkilerini azaltmak adına yapısal reformlara ihtiyaç duyulduğunun altı çizildi.

Diğer yandan Bank of China 2013 yılında Çin'de enflasyonun belirleyici unsurlarından tüketici fiyat endeksinin yüzde 3 oranında büyümesini beklediklerini açıkladı.

KAYNAK: AA