'Tektaşın yerini jeneratör alacak'

Perakendeciler yaklaşan Noel dönemiyle birlikte bu yıl hediye listelerinin değişeceğine dikkat çekerek, 'Bu yıl hanımlar pırlanta yüzük yerin eşlerinden doğalgazlı jeneratör isteyecek' diyor.

'Tektaşın yerini jeneratör alacak'
'Tektaşın yerini jeneratör alacak'
GİRİŞ 12.11.2012 08:58 GÜNCELLEME 12.11.2012 08:58

ABD, Sandy Kasırgası'nın neden olduğu yıkım sonrası yeniden toparlanmaya çalışıyor. Ancak başta New York olmak üzere ülkenin doğu sahillerinde temel ihtiyaçlara yönelik sıkıntılar artarak devam ediyor.

Bölgenin büyük bir bölümüne halen düzenli enerji sağlanamaması ise halkın karşı karşıya kaldığı en önemli sorunların başında geliyor. Bu nedenle kasırganın yıkıp geçtiği bölgelerde özellikle enerji üretimine yönelik ürünlerin satışında adeta talep patlaması yaşanıyor.

Gelen bilgilere göre bölgede tümjeneratör stokları tükendi. Plastik benzin bidon satışları ise yüzde 220 arttı. Şarjlı ışıldak satışları ise kasırga öncesinde yüzde 15 artarken kasırga sonrasında satışlar yüzde 200'leri buldu.

Ayrıca kapalı mekânlarda eşya ve duvarları kurutmak için kullanılan seyyar ısıtıcı satışlarının da tüm zamanların rekorunu kırdığı belirtiliyor.

Perakendeciler yaklaşan Noel dönemiyle birlikte bu yıl hediye listelerinin değişeceğine dikkat çekerek, 'Bu yıl hanımlar pırlanta yüzük yerin eşlerinden doğalgazlı jeneratör isteyecek' diyor.

2012 YENİ YIL HEDİYE LİSTESİ

-iPhone, iPad başta olmak üzere Apple ürünleri
-Geniş ekranlı yeni nesil LED televizyonları
-Kadın ve erkekler için kozmetik ve ziynet eşyaları
-Bol miktarda çikolata ve pasta çeşitleri
-Egzotik ülkelere kısa süreli tatiller

2013 YENİ YIL HEDİYE LİSTESİ

-Benzin ve doğalgazla çalışan jeneratörler
-20 litrelik plastik veya teneke benzin bidonu
-İlk yardım ve doğada hayatta kalma seti
-50 metre ve üzerinde uzatma kabloları
-Pilli veya şarjla çalışan radyolu ışıldaklar