Katar'a 3,7 milyar dolarlık helikopter satışı

Savunma ve havacılık alanında faaliyet gösteren İtalyan merkezli teknoloji firması Leonardo, Katar'a askeri helikopter satışı konusunda anlaşma sağlandığını açıkladı.

GİRİŞ 14.03.2018 18:10 GÜNCELLEME 11.06.2021 16:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan yazılı açıklamaya göre, Katar'daki Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda (DIMDEX 2018), Katarlı yetkililerle anlaşma imzalandı.

Anlaşmaya göre, kara operasyonları için 16 adet "NH90 TTH" ve deniz operasyonları için 12 adet "NH90 NFH" tipi askeri helikopter için Katar'ın 3 milyar avro ödeyecek.

 

Yeni nesil genel maksat helikopteri NH-90 projesi, Almanya, Fransa, İtalya ve Hollanda ortaklığında başlatıldı. İlk prototip helikopter 18 Aralık 1995'te havalandı. NH-90 tipi helikopterler hafif alaşımlar kullanılarak üretildi.

YORUMLAR 10
  • alamanci 4 yıl önce Şikayet Et
    katar bu kadar araci nerede kullancak....hepsi askeri rusvet......demekki askeri gucun yoksa ekonomik guc de bir anlam ifade etmiyor...venezuella zengin petrolu sattirilmiyor...iran ha keza...devletler arasi ILISKILERDE GUCUN VARSA HAKKIN VAR...gerisi yalan....
    Cevapla
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    bizden neden almadı o yatırımı bize yapsa biz aynısını yapardık
    Cevapla
  • ISPARTALI TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz genel maksat helikopteri üretiyor muyuz ki satalım?
    Cevapla
  • kayzer 6 yıl önce Şikayet Et
    Türk ölür, italyan kaymağıyer.
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Parayı veren düdüğü çalar
    Cevapla
  • arda 6 yıl önce Şikayet Et
    ya bu araplara satılan silahların fiyatlarında bir gariplik var çok pahalıya satılıyor suudiler heryıl 60-70 milyar dolar para harcıyor rusyadan bile çok ama envanterlerinde bu paralara göre hiç bir şey yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle