Roubini: Tarihin en büyük balonu...

Ekonomist Nouriel Roubini, Bitcoin'in insanlık tarihinin en büyük balonu olduğunu ve bütün balonların anası olan bu balonun sonunda patladığını belirtti.

Roubini: Tarihin en büyük balonu...
Roubini: Tarihin en büyük balonu...
GİRİŞ 05.02.2018 10:32 GÜNCELLEME 05.02.2018 12:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2008 yılındaki krizi önceden tahmin ettiği için adı `kriz kahini`ne çıkan ünlü Amerikalı ekonomist Nouriel Roubini`den Bitcoin`le ilgili çok çarpıcı bir yorum geldi. Roubini, Bitcoin`in insanlık tarihinin en büyük balonu olduğunu söyledi. 

Bitcoin fiyatı Aralık ayında 20 bin dolar sınırına kadar çıktıktan sonra Cuma günü 7 bin dolarlı seviyelere gerilemişti. Bitcoin bugün ise tekrar 8 bin doların üzerine çıktı ve 8 bin 200 dolarseviyesine geldi. Bitcoin'in gördüğü en yüksek seviyeye göre kaybı yüzde 60 seviyesinde bulunuyor.
 
Bloomberg Televizyonu'na bir röportaj veren New York Üniversitesi Öğretim Görevlisi Roubini, "Bitcoin insanlık tarihinin en büyük balonudur ve bu bütün balonların anasıdır" ifadesini kullandı.
 
Sorunun sadece Bitcoin'le sınırlı olmadığını ifade eden Roubini, şu anda piyasada 1300'den fazla kripto para olduğunu belirterek, "birçoğu Bitcoin'den de kötü" dedi.
 
Blokchain teknolojisinin yaklaşık 10 yıldır var olduğunu ve tek uygulamasının kripto paralar olduğunu ifade eden Roubini, "bu bir sahtekarlık" ifadesini kullandı.
 
Roubini, veri madenciliğindeki yüksek enerji tüketiminin de çevresel bir felaket olduğunu ileri sürdü.

 

 

YORUMLAR 2
  • Abdullah64 6 yıl önce Şikayet Et
    Kapitalizm gerçek paraya mı dayanıyor sanki sahtekarlar. Var olduğu yazılı olan para faiz olarak veriliyor.
    Cevapla
  • eko 6 yıl önce Şikayet Et
    UZUN VADEDE bitcoin en uygun olanıdır.Aksi halde bizim gibi ülkelerin ve kişilerin sermayeleri paraları büyük sermaye tarafından kontrol edilmektedir.
    Cevapla