O kadar borcu var ki...Kendini kendine satacak

Dell, yaklaşık 46 milyarlık borcunu temizlemek için halka arz da dahil olmak üzere çeşitli senaryolar değerlendiriyor. ABD basınında Dell`in şirketi yine bir Dell şirketi olan WMware`e satabileceği belirtiliyor.

O kadar borcu var ki...Kendini kendine satacak
O kadar borcu var ki...Kendini kendine satacak
GİRİŞ 31.01.2018 11:27 GÜNCELLEME 31.01.2018 11:27

4 yıldır özel şirket statüsünde idare edilen Dell, yeniden halka açık statüsüne dönmeye hazırlanıyor. Görünüşe bakılırsa bu oldukça dolambaçlı bir yoldan gerçekleşecek.
 
CNBC haberine göre Dell, 2015 yılında 67 milyar dolarla teknoloji alanında tarihin en büyük satın alması olarak kayıtlara geçen EMC ile birlikte yüzde 80'ine sahip olduğu bulut bilişimi ve sanallaştırma yazılımları üreten WMware ile ters birleşmeye hazırlanıyor. WMware yönetim kurulunda Dell'in oy ağırlığı ise Bloomberg raporuna yüzde 98.
 
Plana göre Dell, kendini borsada işlem gören WMware şirketine satacak ve yeni bir halka arzolmadan şirketin borsaya kote olmasını sağlayacak. Dell'in bu yolla 46 milyar dolara yaklaşan borcun bir bölümünü de ödemeyi planladığı belirtiliyor.
 
25 MİLYAR DOLARA GERİ ALMIŞTI
 
Hatırlanacağı üzere, 2013 yılında Michael Dell ve Silver Lake Partners ortaklığı, Microsoft'tan aldığı 2 milyar dolarlık kredi yardımıyla birlikte şirketi özel statüye çevirmek için 25 milyar dolartutarında kaldıraçlı satın alma yoluna gitmişti. Bu işlem, 2007 küresel krizinden bu yana bu yöntemle yapılan en büyük satın alma olmuştu.
 
Öte yandan, ABD kulislerinde başka senaryoların da konuşulduğu gelen haberler arasında. Bunların arasında hedefin henüz açıklanmadığı başka satın almalar, doğrudan halka arz ve WMware'in kalan yüzde 20 hissesinin alınması da bulunuyor. Dell'in her ne surette olursa olsun şirketi dışarıdan birine satmayı düşünmediği ve WMware'den vazgeçmek istemediği söyleniyor.