Dünyada bir ilk olacak! Tanesi 59 dolara satılacak

Venezuella yeni şifre parası Petro’dan ilk etapta 100 milyon basacak Petro’nun fiyatı ülkenin resmi ‘petrol sepeti’ fiyatına sabitlenecek 1 Petro = 59 dolar olacak.

Dünyada bir ilk olacak! Tanesi 59 dolara satılacak
Dünyada bir ilk olacak! Tanesi 59 dolara satılacak
GİRİŞ 07.01.2018 11:15 GÜNCELLEME 07.01.2018 23:35
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek petrole dayalı şifreli paradan 100 milyon adet basacaklarını duyurdu.
 
ABD'nin yaptırımlarını aşmak için geçtiğimiz aylardan şifreli paraya geçiş yapacağını duyurarak tüm dünyayı şaşırtan Maduro yaptığı son basın toplantısında her bir şifreli paranın Venezuella'nın petrol sepeti fiyatına eşit olacağını söyledi. Venezuella Petrol Bakanlığı verilerine göre şu an petrol sepetinin varil başına fiyatının 59,07 dolar olması basılacak yeni şifreli paraPetro'nun değerinin 5,9 milyar dolar olması anlamına geliyor.
 
Maduro açıklamasında bu şifreli paranın hangi borsada veya borsalarda işlem göreceğini ise belirtmedi.
 
Bugün Bitcoin günlük bazda yüzde 0,18 düşüşle 16 bin 513 dolardan, Ripple yüzde 0,88 düşüşle 2,66 dolardan ve Ethereum yüzde 7,98 artışla 1.071 dolardan işlem görüyor.

TÜRKİYE BİZİ KURTARACAK DEMİŞTİ!

Venezuela lideri Nicolas Madurro, ülkenin resmi televizyon kanalında ulusa sesleniş gerçekleştirmişti. Seslenişte ülkenin ekonomik gidişatına değinen Maduro, ülkesinin Türkiye, Rusya ve Çin'in oluşturduğu alternatif güce dahil olarak ekonomik krizden çıkacağını söylemişti. 

YORUMLAR 31
  • omrdes 6 yıl önce Şikayet Et
    Türke güvenen yolda kalmaz...
    Cevapla
  • Uğur 6 yıl önce Şikayet Et
    Dijital Para işi daha çok kazan kaldırır. Borsaların sonu yaklaşıyor.
    Cevapla
  • fatih satılmış 6 yıl önce Şikayet Et
    GEÇEN GÜN VENEZÜLLAYI belgeselde izledim.arabanın deposunu 1 dolara doldurdu.ülkede benzin bedava onlardan alalım.
    Cevapla
  • yükselenruh 6 yıl önce Şikayet Et
    oradan o tonajlı sevki yap iki katına gelir girişi vergi öncesi fiyatı
    Cevapla
  • zeki 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye once kendini kurtarsın.dısardan saman ve et ıhrac ediyor.
    Cevapla
  • harun 6 yıl önce Şikayet Et
    Zekicim ithal ve ihraç kelimelerini iyi araştır..
    Cevapla
  • Yazık 6 yıl önce Şikayet Et
    Canım ülkem bunları haketmiyor resmen kendi ayaklarımıza kurşun sıkılıyor. Yediğimiz pirinç buğday bile ithal Allah milletimizi korusun
    Cevapla
  • Recep 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun adama. Guya.komunist ama adam muslumanim diyenden cok sahip cikti videoda seyrettim adam Filistinli kardeslerimize destek olalim sahip cikalim onlara diyor. Insallah musluman da olur cunku cesaretli adil durust ve vatansever birisi icin tek eksigi Allah a iman. Allah yatdimcisi olsun. biz de nasil olsa petrol aliyoruz ondan alalim. o lazansin biz de kazanalim.
    Cevapla
  • ahmet k. 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi demişsin kardeşim de, ta venezuella dan mı petrol getirelim, onu mu demek istemiştin :) mantıklı olmak lazım biraz da, gerçekçi yorum yazalım
    Cevapla
  • m.can 6 yıl önce Şikayet Et
    recep bey , ülkemizdeki komünistler vakti zamanında filistinli halka destek olmak için , filistin saflarında savaşmıştır. suanda da komünistler filistinin yanında. Adamın müslümanları anladıgı kadar , sizde biraz komunisteleri anlayabilseniz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle