Ünlü giyim devi birçok mağazasını kapatacak

Ünlü İsveçli ünlü giyim firması H&M, ciro kaybı nedeniyle mağazalarının bir kısmını kapatacak. Karara gerekçe olarak müşterilerin internetten alışverişe yönelmesi gösterildi.

Ünlü giyim devi birçok mağazasını kapatacak
Ünlü giyim devi birçok mağazasını kapatacak
GİRİŞ 16.12.2017 18:44 GÜNCELLEME 16.12.2017 18:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Deutsche Welle’nin haberine göre; dünyaca ünlü İsveçli giyim firması Hennes & Mauritz (H&M) yılın son çeyreğinde ciroda yüzde 4’lük bir kaybın meydana gelmesi nedeniyle bazı tasarruf önlemlerini hayata geçirme kararı aldı.

DAHA AZ YENİ MAĞAZA AÇILACAK

H&M’in Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Johan Persson, Stockholm’de yaptığı açıklamada, bazı mağazaların kapatılacağını ve daha az sayıda yeni mağaza açılacağını açıkladı. Persson, müşterilerin ağırlıklı olarak internetten alışveriş yapması sonucu mağazalarda arzu edilen kazanca ulaşılamadığını belirterek, “hızla değişen müşteri alışkanlıklarına” uyum sağlamak için firmanın dönüştürülmesi gerektiğini belirtti. H&M yöneticisi Persson, internetten satışların ise “iyi bir gelişme kaydettiğini” söyledi.

1998 YILINDAN BU YANA İLK KEZ CİRO AZALDI

H&M’in cirosunda son çeyrekte geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık 5 milyar euroluk azalma meydana geldi. H&M kaç mağazanın kapatılacağı konusunda ise bilgi vermedi. H&M’in dünya genelinde 4 bin 553 mağazası bulunuyor.

Firmanın cirosu 1998 yılından bu yana ilk kez azaldı. Firma yöneticisi Persson’un açıklamalarının ardından, H&M hisseleri borsada yüzde 14 değer kaybederek 2009’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

YORUMLAR 12
  • H&M 6 yıl önce Şikayet Et
    ben sausen bu firmanin mallarini yurt disinda begeni ile aliyorum, lakin Tr deki urun ve kalitesi cok kotu..girdigim gibi ciktim magazadan ne igrenc model ve renkler..
    Cevapla
  • irfan 6 yıl önce Şikayet Et
    19 senedir sömürüyor 3 ayda ciro düşmüş diye tam yahudi zihniyeti altında başka oyun vardır.
    Cevapla
  • Sualp 6 yıl önce Şikayet Et
    5 para etmez malları çaktı millete gidiyor
    Cevapla
  • Kayı boyu 6 yıl önce Şikayet Et
    H&M için mi ağlıyorsunuz,sömürücü yahudiye üzüleceğine başka şeylere üzülün. Almanyada işporta diye kimsenin almadığı malları Türkiyede fahiş fiyata satıyordu. Bizim yabancı hayranı züppelerde modernlik adına kapışıyordu. Aslında olay daha başka Görüntü isimli arkadaş durumu iyi özetlemiş.
    Cevapla
  • Eyüp 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Arkadaş ,aynen 100 de 100 katılıyorum.
    Cevapla
  • Görüntü 6 yıl önce Şikayet Et
    Konu ekonomi ile alakalı değil alışveriş alışkanlıkları ile alakalı haberi okumadan yorum yapıyorsunuz piyasa durgun o ayrı konu ayrıca bu marka dandik ürünleri pahalıya satıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle