İngiltere'den AB'ye bir şok daha

İngiltere Başbakanı May'in sözcüsü, Brexit sonrasında İngiltere'nin Gümrük Birliği'nden tamamen ayrılacağını duyurdu.

İngiltere'den AB'ye bir şok daha
İngiltere'den AB'ye bir şok daha
GİRİŞ 27.11.2017 15:46 GÜNCELLEME 27.11.2017 16:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Theresa May'in sözcüsü, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ardından, ülkenin Gümrük Birliği'nden de tamamen çıkacağını söyledi.

Sözcü, İngiltere'nin AB üyesi İrlanda ile sınırda herhangi bir fiziksel alt yapıdan kaçınacağını ancak buna uygun çözümün iki ülke arasında gelecekteki ilişkiler çerçevesinde bulunabileceğini ifade etti.

İrlanda'nın AB Komiseri Phil Hogan, dün yaptığı açıklamada, Başbakan May'in Brexit sonrası Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti ile olan sınırlar konusundaki yaklaşımını değiştirmesi halinde tıkanan Brexit müzakerelerinin açılacağını savunmuştu.

Hogan, İrlanda adasını bölecek katı bir sınırdan kaçınmak için, May'in İngiltere'yi AB Gümrük Birliği veya Ortak Pazar'dan çıkartmaktan vazgeçmesi halinde sınır sorununun kolayca çözüleceğini söylemişti.

YORUMLAR 4
  • ugur btn 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ve çevresinde nekadar aç ülke varsa ab ye alındı.Sonuç ortada: batan avrupa
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkiler neyi bekliyor hala anlamış değilim ya
    Cevapla
  • Fatih Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki biz ingilizlerden daha mı aptalız. Bunların bir bildiği vardır. Bir ingiliz boşa kürek çekmez. Biz de gümrük birliğinin bu halinden ayrılalım. ya da güncelleyip menfaatimize uygun haline gelmesini sağlayalım. Resmen kapütülasyonlar zamanındaki gibi ülkemizi soyuyorlar.
    Cevapla
  • sinan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ingizler akili ezelden beri batan gemi sürekli su aliyo AB Romanyalisini Burgarini bircok fakir AB ülkeleri bunlarimi beslesin AB iflaz etmis,
    Cevapla