Onaylandı! Bir ülkenin hazinesi iflas etti

Venezuela hazinesi ve devlete ait petrol şirketi PDVSA, milyarlarca dolarlık borcunda temerrüde düştü.

Onaylandı! Bir ülkenin hazinesi iflas etti
Onaylandı! Bir ülkenin hazinesi iflas etti
GİRİŞ 17.11.2017 11:26 GÜNCELLEME 17.11.2017 11:26
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Venezuela hazinesi ve kamuya ait petrol şirketi PDVSA,  milyarlarca dolarlık borçyükümlülüğünü yerine getiremeyerek temerrüde düştü. 

Merkezi New York'ta bulunan Uluslararası Takas ve Türevler Birliği,  Venezuela'nın borçlarını zamanında ödeyip ödemediğine dair oylama yaptı. Birlik,  ekonomik krizdeki ülkenin milyarlarca dolarlık borç yükümlülüğünü yerine  getiremediğine karar verdi.

Oylamanın, "kredi olayı" olarak bilinen, ülkenin kredi notunu  düşürecek durumu tetiklemesi bekleniyor.

Venezuela'nın borcu, petrol fiyatları yüksek iken sosyal programlara  çok fazla harcama yapıldığı Hugo Chavez döneminde 120 milyar doları aşmıştı.

Güney Amerika ülkesinin borcunun yarısı, dolar cinsinden bonolar  şeklinde.

YORUMLAR 4
  • gariban ciftci 6 yıl önce Şikayet Et
    dunyanin ikinci veya ucuncu buyuk petrol ihrac eden ulkesi nasil oluyorda batiyor amlamis degilim.gercekten buyuk marifet.demekki allah petrol gibi nimeti versede sen kullanamadiktan sonra hic bi r ise yaramiyor.yani bizde petrol yok diye uzulmenin anlami yok petrolu bol olan ulkelerin basi beladan kurtulmuyor.
    Cevapla
  • israfil 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye biz kurtaracak diyordu başkanları biz eski Osmanlı'da ki gibi olsak butun dünya yi kurtaracagizda degiliz iste dunyaya adaleti getirirdik bir tane mazlum un gozyasinin akmasin dan yana degiliz bilesiniz
    Cevapla
  • Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    "Millici" politikaların sonucu. Ucunda ölüm yok. Ama zor günler geliyor. Dolar artışı borsa düşüşü. Ambargo, kredi bulamama neticede içerde ürün ve çeşit azalması. Uzun vadede kuyrukların geri gelmesi, kara borsa. Mecburi olarak çin-rus birliğine yancı olmak. Yani eksen kayması.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    o ülkeyi satın alabiliriz. hepsi bizim himayemizde olsun.
    Cevapla