Şaşırtan dolar açıklaması! 6 yıl boyunca...

Morgan Stanley'e göre, dolar, önümüzdeki altı yıl boyunca zayıflama tehditi ile karşı karşıya.

Şaşırtan dolar açıklaması! 6 yıl boyunca...
Şaşırtan dolar açıklaması! 6 yıl boyunca...
GİRİŞ 16.11.2017 10:58 GÜNCELLEME 16.11.2017 12:34
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Morgan Stanley'e göre dolar, daha güçlü bir küresel büyümenin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artışları ile gelecek destekten daha ağır basacak olmasıyla altı yıl boyunca zayıflama tehdidi ile karşı karşıya. 

Morgan Stanley'nin Londra merkezli küresel Döviz başstratejisti Hans Redeker, yatırımcıların, büyüme hız kazanırken dolarda gelişen paralar ve euro karşısında kısa pozisyon almaları gerektiğini belirtti. Redeker, doların yen karşısındaki rallisinin ise birinci çeyrekte 117 seviyesinde sona ereceğini bildirdi. 

Singapur'da verdiği röportajda, Redeker, "Dolar, bu yılın Ocak ayında zirveye ulaştı ve önümüzdeki altı yıl boyunca dolarda zayıflama görme ihtimalimiz oldukça yüksek" ve "Doları harekete geçiren unsur faiz beklentilerinden ziyade küresel ekonominin nasıl bir performans gösterdiği ve fonlama için küresel talebin ne olduğu" ifadelerine yer verdi.  

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Eylül ayında iki yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine inmesinden bu yana yüzde 3.8 tırmandı. Gösterge, yine de yıl boyunca yüzde 7'den fazla kaybetti.

YORUMLAR 4
  • xxxyyy 6 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef bizde her zaman tersi oluyor.Aslında karşılığı olmayan bir para ama küresel güç olma ve algıyla bu noktada.
    Cevapla
  • Mehmet Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Her yerde düşer bizde yine de çıkar
    Cevapla
  • yunus 6 yıl önce Şikayet Et
    Paramızdan altı sıfır attık nerede ise 1TL 1 dolar olmuştu şimdi ise 4 TL 1 dolar.Bizim gibi israfın tavan yaptığı ülkelerde kendi para birimimiz ile dolara kafa tutamayız alır başını gider bu memleketi tek birşey düzlüğe çıkarır o da israfı her birey kendi içinde uygulasın bak memleket nasıl kalkınıyor petrol,doğalgaz madenlerimiz olmasına da gerek yok.Bir yahudi ortalama 10 yılda bir araba,telefon vb eşya değiştiriyor biz Müslüman kimliğimiz ile her yeni çıkan modele atlıyoruz ve küffarın tuzağına düşüyoruz sonrada bu batı böyle bu Amerika böyle diye nutuk atıyoruz,Müslüman olarak uyanık olmalıyız vesselam.
    Cevapla
  • emir sadettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Hay ellerini öpeyim. Bizi bu duruma düşüren zaten dünyaya olan sevgimiz ve aman insanlar bize ne der diye düşünmemiz değilmi? Bakıyorsun birşey üreten nerdeyse yok sadecd tüketim toplumu olmuşuz. Üretmeden nasıl düğer ülkelerle kafa kafaya gelebilirsiniz. Domates ihracatımız düştü diye panik yapıyoruz
    Cevapla