Sadece saatler kaldı! Dünyada bir ilk olacak

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ilk kez elektrikli tır üretti. Aracın resmi tanıtımı bugün yapılacak.

Sadece saatler kaldı! Dünyada bir ilk olacak
Sadece saatler kaldı! Dünyada bir ilk olacak
GİRİŞ 16.11.2017 16:28 GÜNCELLEME 16.11.2017 16:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Tesla'nın kamyon, tır grubu için üreteceği Tesla Semi'nin tanıtımının normalde ekim ayı içerisinde yapılması bekleniyordu. Ancak resmi lansmanın 16 Kasım'a kaydırıldığı duyurulmuştu. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Elon Musk'ın olduğu Tesla, elekktrikli tır hamlesi ile sektörde taşları yerinden oynatabilir.

Şimdiye kadar sadece iki görseli paylaşılan tırın tanıtımımın önümüzdeki saatlerde yapılması bekleniyor.

Araçla ilgili son yapılan paylaşımda LED ışıklandırma ve Amerikan klasiği taşıyan tasarım yapısı net bir şekilde görülmüştü.

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı açıklamada, önceden Tesla Truck ismiyle paylaştığı bilgileri Tesla Semi olarak paylaşmış ve "ağır hizmete uygun, uzun menzilli" olarak tanımlayıp en yüksek ağırlık kapasitesine sahip olacağını belirtmişti.

Elektrikli otomotiv sanayinin en büyük soru işaretlerinden biri olan sürüş menzili konusunda da iddialı bir yorumda bulunuldu.

Tesla Semi için daha önce 350 ila 500 kilometre arasında olacağı düşünülüyordu ancak yapılan açıklamada özelliklerin şu ana dek çıkan haberlerde belirtilenlerden çok daha iyi olacağı vurgulandı. Herhangi bir dizel modeli rahatlıkla alt edebileceğine dikkat çekildi.

Aracın fiyatının ise 100 bin dolardan başlaması bekleniyor.

YORUMLAR 8
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Burdan uyarıyorum. Tesla göründüğü gibi değil. Dandik bir araba. Kaç kişi elektrik akımından öldü. Araba boş kutu gibi. Sürenler yaz sıcağında klima açmıyor çok elektrik harcar diye. Yapmayın! Başkasının işlerini övmeye gerek yok. Bizi kendimize bakalım ki daha mükemmel ne yapabiliriz?
    Cevapla
  • Abdullah IŞIK 6 yıl önce Şikayet Et
    Kaç kişi öldü, nerede yazıyor? Menzil uzatmak için klima açmıyorsan bu Tesla'nın suçu mu, EURONCAP'tan 5 yıldızı da tesla görünümlü şahin mi almış???
    Cevapla
  • tokatci 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence universite hocalarinada belli zaman araliklarinda sbs seviye belirleme sinavi getirilmeliki oyle ezbere ,internet bilgileriyle hocalik yapamasinlar bir cok universiteyide kapatip meslek kurslarina donusturulsun.
    Cevapla
  • Mühendis 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde aynısını yapabiliriz. Sanayi ye daha fazla bütçe ayırmalıyız. Elektirikli otomobil, otobüs, ticari araçlar üretmeliyiz. Dünya pazarından payımızı geç olmadan almalıyız.
    Cevapla
  • remzi 6 yıl önce Şikayet Et
    Adana Pozantının toroslara girince bayılır o kamyon. geri geri gider.
    Cevapla
  • Millet 6 yıl önce Şikayet Et
    Elektrikli hiçbir taşıtta bayılma olmaz yanma olayı olmadığı ıçın :)
    Cevapla
  • Selami Ucar 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamda kafa zehir gibi. Biz devlet gücüyle zor bela bir girişimde bulunabildik. Bize bu tarz yöneticiler lazım. Üniversitede profesör olmak için bir icat ve patent bulma şartı getirilsin. Başka türlü bu egitim sistemiyle gelişmiş ulkeler seviyesine çıkamayacağız. Akademik kadrolar ezberden başka bir ise yaramaz.
    Cevapla
  • Türkiye 6 yıl önce Şikayet Et
    şimdiki proflar bırak tezi bile parayla alıyorlar artık yüksek lisans filan merdiven altına düştü gerisini siz düşünün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle