Dev bankaya gizemli ortak geldi...

Deutsche Bank'a yeni bir üst düzey hissedarın geldiği belirtildi.

Dev bankaya gizemli ortak geldi...
Dev bankaya gizemli ortak geldi...
GİRİŞ 15.11.2017 16:05 GÜNCELLEME 15.11.2017 16:15

Konuya yakın bir kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre adının birkaç gün içinde açıklanması beklenen yeni bir üst düzey yatırımcı Deutsche Bank AG’ye hissedar oldu.

Kaynak, yatırımcının hissesinin Morgan Stanley’de tutulduğunu bildirirken, şirket Salı günü Deutsche Bank’ın yüzde 6,86 hissesine sahip olduğunu açıklamıştı. Morgan Stanley’in daha önceki kayıtlarına göre Deutsche Bank’taki hissesi oranı yüzde 0,47 seviyesinde bulunuyordu.

Morgan Stanley ve Deutsche Bank konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Deutsche Bank’ın en büyük hissedarları arasında Çinli HNA Group, Katar Kraliyet Ailesi ve dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock Inc. bulunuyor. HNA Group ilk kez Şubat ayında elinde Deutsche hissesi bulundurduğunu açıklamış, Mayıs ayında ise bankanın en büyük hissedarı haline gelmişti.

Almanya’nın en büyük bankası olan Deutsche’nin CEO’su John Cryan, geçtiğimiz yıl bankaya yönelik mali rndişelerle karşılaşmasının ardından Nisan ayında açıklanan sermaye artırımıyla yatırımcılarından 8 milyar euro toplamıştı. Bankanın hisseleri bu yıl yüzde 2,4 düşüşte.