Resmen açıklandı! Bir ülke batıyor

Borçlarına ait iki faiz ödemesini gerçkeleştiremeyen Venezuela'ya ilk darbe S&P'den geldi.

Resmen açıklandı! Bir ülke batıyor
Resmen açıklandı! Bir ülke batıyor
GİRİŞ 14.11.2017 14:34 GÜNCELLEME 14.11.2017 14:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

S&P bu ülkenin kredi notlarını seçilmiş temerrüt seviyesine indirdi. Kurum ayrıca, ülkenin yerel para cinsinden kredi notlarını olası bir temerrüde düşme riskine karşı izlemeye aldı.

Borçlarına ait iki faiz ödemesini gerçekleştiremeyen Venezuela'ya ilk darbe krediderecelendirme kuruluşu S&P'den geldi. S&P bu ülkenin kredi notlarını seçilmiş temerrüt seviyesine indirdi. Kurum ayrıca, ülkenin yerel para cinsinden kredi notlarını olası bir temerrüde düşme riskine karşı izlemeye aldı.

 


S&P Global, Venezuela'nın yabancı para cinsinden kısa ve uzun vadeli kredi notlarını 'CC/C' seviyesinden seçilmiş temerrüt 'SD/D' seviyesine indirdi.

S&P'den yapılan açıklamada, Venezuela'nın yerel para cinsinden kredi notlarının olası bir indirim için izlemede tutulmaya devam edileceği ifade edildi.

Açıklamada, kredi notlarının negatif izlemede olmasının Venezuela'nın gelecek 3 ayda yeniden temerrüde düşmesi olasılığının ikide bir olduğu görüşünü yansıttığını ifade etti.

TEMERRÜT DARBESİ

İşlem öncesi belirlenmiş olan yükümlülüklerin taraflardan biri tarafından yerine getirilememesi durumudur. Örneğin; yapılan bir kredi anlaşmasında borçlunun kredi anaparası ve/veya faiztaksitlerini ödeyememesidir.

YORUMLAR 8
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    venezuela baskani erdogan gibi iyi biri bizim onlara para yardimi yapip karsiliginda petrol almaliyiz abd onlari borclandirip ulkeye el koyacak tek umutlari biziz hizli olmaliyiz
    Cevapla
  • Chavezin Hatası 6 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın en çok petrollü ülkesini 10yılda 2010da G amerika ekonomi şampiyonu yapan chavez yasama yürütme ve yargıyı kendine bağlayıp hatalı sistem yerine parlemanto ve yargıyı kendine bağlayıp yeni sistem kurmaya çalışırken kontrol mekanzmasını yitirip tüm sistemi yok edince yeni lider Morunonunda katkısıyla 5yılda ülkeyi batırdı.
    Cevapla
  • doğruları konuşan 6 yıl önce Şikayet Et
    Venezuela sevicileri bu ülkede de var. Onlara da ders olur mu acaba?
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Venezuela batmiyor ama Bati tarafindan batirilmak ve petrollerine el konulmak isteniyor . sen kimsinki gelmis bize burada akil vermeye calisiyorsun bre Fetö ajani ?
    Cevapla
  • taner 6 yıl önce Şikayet Et
    batık olan sizlere kim oy versin ? batık abd nin çevirdiği oyunlara, ortadoğu suriye ırakta döktüğü kanlara karşın kim sizi oylasın ? alçaklar!
    Cevapla
  • Abdurrahman 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail e laf atarsan böyle olur
    Cevapla
  • abdurrahman adına 6 yıl önce Şikayet Et
    kullanıcı beni birtek sen anlıyon onuda yanlış anlıyon
    Cevapla
  • kulllanıcı 6 yıl önce Şikayet Et
    hayırdır israil sevdan mı tuttu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle