Bir zamanlar yerleri paspaslıyordu! Flaş hamle...

Amazon hisselerinde yaşanan hızlı yükseliş ve rekor fiyatlara çıkması, şirketin kurucusu Jeff Bezos için de fırsat oldu.

Bir zamanlar yerleri paspaslıyordu! Flaş hamle...
Bir zamanlar yerleri paspaslıyordu! Flaş hamle...
GİRİŞ 05.11.2017 15:12 GÜNCELLEME 05.11.2017 15:12

İş hayatına yerleri paspaslayarak başlayan ve şimdilerde dünyanın en zengin ismi olan Bezos, rekor fiyatları görünce 1.1 milyar dolarlık hisse satışı yaptı ve parasını cebine koydu.

Amazon hisselerinde önceki hafta başlayan yükseliş, şirketin hisselerini arka arkaya yeni rekorlara taşıdı. Şirketin hisseleri 1111 dolarla rekor kırarken, sene başından bu yana yaşanan yükseliş de yüzde 48'i buldu.

Amazon hisserlerinin rekor yolculuğu, kurucusu Jeff Bezos'u da bir anda dünyanın en zenginler listesinde en tepeye taşıdı. Bezos'un serveti şirket hisselerindeki değerlenme ile birlikte son bir haftada yüzde 14.3 artışla 100 milyar dolara dayandı.

PARAYI NEREYE HARCAYACAĞI BELLİ

Bezos, yaşanan bu artıştan kendi payına düşeni yaptığı satışla aldı. Elindeki hisselerin yaklaşık yüzde 1.3'ünü elden çıkaran Bezos, bu satıştan 1.1 milyar dolar kazandı.

Aslında bu satış sürpriz bir karar değil. Bezos, Nisan ayında yaptığı açıklamada, uzay turizmi şirketi Blue Origin'in hedeflerine daha çabuk ulaşması için her yıl 1 milyar dolar değerinde hisse satışı yapacağını duyurmuştu. Bezos, kazandığı bu parayı Blue Orgin'in çalışmaları için ayıracak. 

KAYNAK: HABERTÜRK