Rusya'dan sürpriz 'Türk Akımı' teklifi! 'Hazırız'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Brüksel'in gerekli garantileri vermesi halinde Rusya'nın Türk Akımı doğalgaz boru hattını diğer AB ülkelerine uzatmaya hazır olduğunu söyledi.

Rusya'dan sürpriz 'Türk Akımı' teklifi! 'Hazırız'
Rusya'dan sürpriz 'Türk Akımı' teklifi! 'Hazırız'
GİRİŞ 31.10.2017 13:25 GÜNCELLEME 31.10.2017 13:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa İşletmeler Birliği (AEB) temsilcilerine hitap eden Lavrov, "Türk Akımı'nın ikinci kolunun AB topraklarına uzanması, Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerinin giderek artan talebini karşılayabilir. Çok sayıda AB ülkesinin buna büyük ilgi gösterdiğini görüyoruz ve biz buna hazırız" dedi.

'GÜNEY AKIM'DAN DERS ÇIKARDIK'

Ancak Güney Akım'da yaşanan olumsuz gelişmelerle tecrübe kazandıklarını kaydeden Lavrov, bu nedenle Türk Akımı'nı AB ülkelerine uzatma çalışmalarına Brüksel'den garanti aldıktan sonra başlayacaklarını vurguladı. 

'AB'NİN KUZEY AKIM-2 İÇİN YENİ MEVZUAT ÇIKARMASI AYRIMCILIK OLUR'

Öte yandan Lavrov, AB'nin Kuzey Akım-2 projesi için yeni mevzuat çıkarmaması gerektiğini, bunun projenin bazı yatırımcıları için ayrımcılık olacağını kaydetti.

"Avrupa Komisyonu'nun Kuzey Akım-2 ile ilgili müzakere yetkisi dayatma girişimlerini mesnetsiz buluyoruz" diye devam eden Lavrov, AB'nin sınır ötesi haklarını Baltık Denizi'nde kullanması için bir gerekçe bulunmadığının altını çizdi. 

İLK GAZ 2019'DA

Rusya'dan Türkiye'ye yılda 15,75 milyar metreküp doğalgaz taşıyacak TürkAkım projesi kapsamında ilk gazın 2019'da geleceği bildiril.

YORUMLAR 4
  • osm77 6 yıl önce Şikayet Et
    iyi fikir hazir para zahmete gerek yok
    Cevapla
  • halk 6 yıl önce Şikayet Et
    gaz Rusya'nın ama adı Türk akımı bizim kâr oranımız nedir bu işte sadece ucuza almak mı.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    rusya ne alaka turk akimi rusyadan gecmiyor bile
    Cevapla
  • Özgür T. 6 yıl önce Şikayet Et
    İşlem tamamdır.
    Cevapla