Türkiye'den uluslararası topluma çağrı!

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu, "Afrika'nın büyüyen ekonomisinin ve krizleri önleme ve çözmeye yönelik girişimlerinin uluslararası toplumca desteklenmesi gerek" dedi.

Türkiye'den uluslararası topluma çağrı!
Türkiye'den uluslararası topluma çağrı!
GİRİŞ 21.10.2017 09:12 GÜNCELLEME 21.10.2017 09:12

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye'nin Afrika'nın sorunlarını yine en iyi Afrika'nın çözeceğine inandığını ve bu doğrultuda bu kıta ülkelerine yardımlarını  sürdürdüğü belirterek, "Afrika'nın büyüyen ekonomisinin ve krizleri önleme ve  çözmeye yönelik girişimlerinin uluslararası toplumca desteklenmesi gerek." dedi. 

BM Genel Kurulu'nda düzenlenen "Afrika'nın Kalkınması" konulu  toplantıda konuşan Sinirlioğlu, kıtanın farklı bölgelerindeki krizlere rağmen  Afrika'nın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için büyük adımlar  attığını söyledi.
 
Türkiye'nin Afrika'nın stratejik ortağı olarak kalkınma çabalarında bu  kıtanın ülkelerine altyapı program ve projeleri ile insani yardımlar yaptığını  anlatan Sinirlioğlu, sahadaki BM misyonlarında yer alarak Afrika'da güvenlik ve  istikrarı destekleme konusunda da önemli bir rol oynadığı kaydetti.
 
Sinirlioğlu, ayrıca Türkiye'nin son yıllarda Afrika'ya desteğini  çeşitlendirerek önemli ölçüde artırdığını dile getirdi.
 
Geçen yıl dünyada en çok insani yardım yapan ikinci ülkenin Türkiye  olduğunu hatırlatan Sinirlioğlu, Türkiye'nin milli gelirine oranla en fazla  yardımda bulunan ülke olduğunu belirtti.
 
Türkiye'nin, altyapı projelerinden mesleki eğitime, kentleşme  projelerinden tarımsal verimlilik, tıbbi tedavi ve hastane yönetimi gibi birçok  alanda Afrika'ya destek verdiğini,Darfur ve Mogadişu'da hastane inşa ettiğini  bildiren Sinirlioğlu, "Afrika'nın büyüyen ekonomisinin ve krizleri önleme ve  çözmeye yönelik  girişimlerinin uluslararası toplumca desteklenmesi gerek." diye  konuştu.