ABD'de skandal karar! Tüm dünyayı ilgilendiriyor

EPA, daha az karbon salınımı için oldukça önemli olan Temiz Enerji Planı'nın iptali için harekete geçti. Trump, söz konusu plan için daha önce inceleme başvurusunda bulunmuştu.

ABD'de skandal karar! Tüm dünyayı ilgilendiriyor
ABD'de skandal karar! Tüm dünyayı ilgilendiriyor
GİRİŞ 11.10.2017 09:56 GÜNCELLEME 11.10.2017 10:07

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), ülkenin sera gazı emisyonunu azaltmak amacıyla önceki yönetim tarafından faaliyete geçirilen "Temiz Enerji Planı (CPP)"nı yürürlükten kaldırmak için resmi süreci başlattı.

EPA'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kuruluşun Başkanı Scott Pruitt, eski Başkan Barack Obama'nın imzasını taşıyan CPP'yi iptal etmek için öneride bulundu.

EPA'in açıklamasında, Obama yönetimince çıkarılan Temiz Enerji Planı'nın kuruluşun yetkilerini aştığı savunulurken, Pruitt'in "Regülasyonlarda yeni bir dönem açarak, Obama yönetimince yapılan yanlışları düzeltmeye kararlıyız" ifadesine yer verildi.

SONUN BAŞLANGICI

ABD Başkanı Donald Trump'ın talebi üzerine yapılan inceleme sonrasında atılan bu adım, ülkede daha az karbon salınımına neden olan enerji kaynaklarına geçişi zorunlu hale getiren düzenlemeler için sonun başlangıcı anlamını geliyor.

MAHKEMEYE GİTMEYE HAZIRLANIYORLAR

CPP, Obama yönetimi tarafından iklim değişikliğiyle mücadele girişimleri çerçevesinde Ağustos 2015'te açıklamıştı.

Söz konusu düzenleme, ülkedeki karbondioksit salınımının 3'te birini üreten kömür santrallerini hedef alarak sera gazı salınımını 2030 itibarıyla yüzde 32 azaltmayı hedefliyordu.

ABD basınına göre, çevre örgütleri ve bazı eyalet yönetimleri, EPA'in kararını mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. Bu durum, Trump yönetiminin göçmenlik alanında yaşadığı zorlukların tekrar edebileceğine işaret ediyor.

KAYNAK: AA