Suudi Arabistan'dan şaşırtan açıklama!

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, gelecek yıl ABD`den piyasaya daha fazla kaya petrolü girmesinin sorun oluşturmayacağını söyledi.

Suudi Arabistan'dan şaşırtan açıklama!
Suudi Arabistan'dan şaşırtan açıklama!
GİRİŞ 05.10.2017 14:21 GÜNCELLEME 05.10.2017 16:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, "Rusya ve Suudi Arabistan arasında küresel petrol arzı konusunda yapılan anlaşmalar da piyasaların istikrara kavuşmasına yardımcı oldu." dedi.

El-Falih, Rusya'nın başkenti Moskova'da Anadolu Ajansının medya  sponsoru olduğu Rus Enerji Haftası 2017 Forumu'nda petrol piyasasına ilişkin  değerlendirmelerini aktardı.

Küresel petrol talebinin arttığına işaret eden el-Falih, "Gelecek yıl,  ABD'den piyasaya daha fazla giriş yapacak olan kaya petrolü beni rahatsız  etmiyor. Talebin yükseldiği bir ortamda bunu memnuniyetle karşılıyorum. Pazar  bunu absorbe edebilir." diye konuştu.

El-Falih, OPEC üyesi olan ve olmayan ülkelerin iş birliğiyle petrol  piyasasında dengenin sağlandığını kaydederek, "Rusya ve Suudi Arabistan arasında  küresel petrol arzı konusunda yapılan anlaşmalar da piyasaların istikrara  kavuşmasına yardımcı oldu. Petrol üretiminde kısıntıya gidilmesi küresel  ekonomiye katkı sağladı. Rakamlar her şeyi gösteriyor. Üretimde sabit azalmaları  gördük. Küresel piyasalarda petrol talebi sağlıklı ve 2018'de de böyle olacağını  düşünüyorum. Petrol kısıtına katılan 24 ülkenin istikrarlı iş birliğiyle talep  dengesi OPEC'e hayat verdi." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ÖMER ÖKSÜZOĞLU 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar akıllarını kullanabilseydi dünyaya biz hükmederdık.
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Dönekler ABD olunca tık yok. Allah sizi bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah petrol saltanatınız sona erer....
    Cevapla
  • Özet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sonra: Aç kalan istikamet Türkiye.
    Cevapla