26 ayın zirvesini gördü

Irak Kürt Bölgesel Yönteminde (IKBY) gerçekleştirilen gayrimeşru referandum kaynaklı kaygılar nedeniyle 26 ayın zirvesini gördü.

26 ayın zirvesini gördü
26 ayın zirvesini gördü
GİRİŞ 27.09.2017 11:35 GÜNCELLEME 27.09.2017 17:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönteminde (IKBY) gerçekleştirilen gayrimeşru referandum kaynaklı kaygılar ve Kuzey Kore`den gelen açıklamalar sebebiyle dün son 26 ayın en yüksek düzeyine ulaşan Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda 58,77 dolar düzeyinde seyrediyor.

Brent petrolün varil fiyatı, dün güne 59 dolardan başlamış gün içinde  en yüksek 59,48 doları görmüştü. Bugüne 58,56 dolardan başlayan Brent petrolün  varil fiyatı saat 09.24 itibarıyla yüzde 0,35 artışla 58,77 dolardan işlem  görüyor. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varili ise 52,26  dolardan alıcı buldu.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı dün, Kuzey Irak’ta  gerçekleştirilen gayrimeşru referandum ve Kuzey Irak petrolünün uluslararası  pazarlara ulaşamaması riskinin piyasada oluşturduğu endişeyle son 26 ayın en  yüksek düzeyine ulaştı. IKBY, Türkiye’nin güneydoğusundan Akdeniz’e ulaşan boru  hattından günde ortalama 550-600 bin varil petrol ihraç ediyor ve gelirinin büyük  bölümünü böyle sağlıyor.

Petrol fiyatlarındaki yükselişin diğer bir nedeni de Kuzey Kore  Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho'nun, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözlerini "savaş  ilanı" şeklinde nitelendirmesi oldu.

Analistler, Brent petrol fiyatlarında dengelenme dönemine girildiğini,  fiyatların bir süre daha yükselebileceğini ancak 50 dolar altına inmesinin yakın  dönemde mümkün olmadığını kaydediyor.

Küresel piyasalarda, ABD ağustos ayı dayanıklı mal siparişleri ile  bekleyen konut satış verileri takip edilecek.

Uzmanlar, Brent petrolde teknik olarak 58,22 ile 58,33 dolar  aralığının direnç, 58 ile 58,11 dolararalığının ise destek bölgesi olarak  izlenebileceğini belirtiyor.

YORUMLAR 7
  • Bestami 6 yıl önce Şikayet Et
    Farketmez benim için. Her seferinde 50 TL lik aliyorum nasil olsa.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bu yakıta çözüm bulsun. Bu kadar da olmaz. Yazık
    Cevapla
  • Can feda 6 yıl önce Şikayet Et
    Isterse hukumet 10 lıra yapsın onlara can fedaa reıse butun servetımız feda olsun kolay degıl ulke yonetmek durmak yok yola devam
    Cevapla
  • turk 6 yıl önce Şikayet Et
    ne ala 1 liralık mazot 5 lira ayıp be ayıp
    Cevapla
  • ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    yok kaygıydı yok bilmem neydi birilerinin cebini dolduruyoruz.aşağı tükürsek sakal yukarı tükürsek bıyık ne lan bu dolar düşerken zam inerken zam.yok efendim doların değeri çok düşerse ihracatcı için zararmış eee ne anladım çıkıncada vatandaş için zarar.abicim bırakın şu yahudi parasını adamlar karşılıksız kağıt basıyor bütün dünyayı sömürüyorlar.uluslararası ticarette tek para altın olmalı o kadar.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru hakikaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle