Yellen ve Cohn Fed adaylığı için 'kısa liste'de

Yellen ve Trump'ın danışmanı Cohn'un, ABD Merkez Bankası başkanlığı adaylığı için kısa listede olduğu kaydedildi.

Yellen ve Cohn Fed adaylığı için 'kısa liste'de
Yellen ve Cohn Fed adaylığı için 'kısa liste'de
GİRİŞ 25.09.2017 16:04 GÜNCELLEME 25.09.2017 16:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Washington Times'ta çıkan habere göre Beyaz Saray, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yeni lideri için yaklaşık yarım düzine adaydan oluşan bir kısa liste hazırladı.

Yönetimden iki yetkiliye ve süreç hakkında bilgiye sahip üçüncü bir kaynağa dayandırılan haberde, şimdiki başkan janet Yellen ve ABD Başkanı Donald Trump'ın baş ekonomi danışmanı Gary D. Cohn'un bu liste içinde olduğu kaydedildi.

Listede ayrıca Fed'in kurul üyesi Jerome H. Powell, eski Fed guvernörlerinden Kevin Warsh ve Stanford Üniversitesi ekonomistlerinden John B. Taylor da yer aldı. Adayların bazıları ile mülakat başlamış durumda ve nihai liste yılın ilerleyen döneminde Başkan Trump'a sunulacak.

Dört yıllık görev süresi Şubat ayında dolacak olan Yellen, Fed'in işsizliği düşürme ve enflasyonu ılımlı hale getirmeyi sağlama konusunda istisnai bir şekilde başarılı. Ancak Trump, Yellen'ın başarısını takdir ederken, onu yeniden atamayabileceğini de dile getirdi.

Trump, bu ay basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ondan memnunum ve ona saygı duyuyorum, ancak henüz kararımı vermedim" dedi.

Trump'ın kararına ilişkin belirsizlik finans piyasalarında bir miktar rahatsızlığa neden oluyor. Yellen, önümüzdeki yıllar için para politikasının izleyeceği yolu çizdi; faizlerde kademeli artış ve Fed'in tahvil varlıklarında kademeli azaltma. Ancak Trump'ın düşündüğü adaylardan bazıları, Fed'in faizi artırması ve kriz sonrası tahvil stokunu daha hızlı azaltması gerektiğini düşünüyor.

YORUMLAR 1
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    Yine Yellendi dolar yükseldi.:)
    Cevapla