5 yıl sonra bir ilk! Satıldı...

Hellman & Friedmann, ödeme işlemcisi Nets A/S'yi 5.3 milyar dolara satın aldı.

5 yıl sonra bir ilk! Satıldı...
5 yıl sonra bir ilk! Satıldı...
GİRİŞ 25.09.2017 13:23 GÜNCELLEME 25.09.2017 13:24

Amerikalı özel sermaye şirketi Hellman & Friedman, tam 33.1 milyar Danimarka kronu yani 5.3 milyar dolar karşılığında ödeme işlemcisi Nets A/S firmasını satın alma konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı.Bu, kaldıraçlı satın alma piyasasında Avrupa`da son 5 yılın en büyük işlemi.

8 yıl önce, 2009 senesinde Danimarka'da kurulan Nets A/S ağırlıklı olarak İskandinavya'da faaliyet gösteriyor ve bölgenin en büyük ödeme işlemcisi konumunda.

5.3 milyar dolar büyüklüğündeki anlaşmanın Avrupa'da son 5 yılın en büyük kaldıraçlı satın alması olduğu belirtiliyor. Son olarak Alman ilaç firması Stada, aynı yöntemle 4.1 milyar eurokarşılığında satılmıştı.

San Fracisco merkezli firma, bu ay başında başlattığı detaylı görüşmelerde Singapur Varlık Fonu GIC'nin yanı sıra iki Kuzey Amerika menşeli sınrlı ortaklıkla çalışıyordu. Nets adına ise JPMorgan Chase ve Nordea görüşmelere danışmanlık yaptı.

GEÇEN YIL YÜZDE 36 DEĞER KAZANDI

Nets, geçtiğimiz yıl 4.5 milyar dolar değerle halka arz edilmeden 3 yıl önce Danimarkalı emeklilik fonu ATP, Advent ve Bain konsorsiyumuna 2.7 milyar dolar karşılığında satılmıştı.

Cuma günkü piyasa kapanışında hisse başına değeri 152 Danimarka Kronu olmuş ve piyasadeğeri de 4.9 milyar dolara ulaşmıştı.

H&F'nin yanı sıra Britanyalı Worldpay ve Paysafe ile de adı sıkça anılan Nets'in son 6 aydaki değerinde yüzde 36 oranında artış görüldü.

Danimarkalı firma geçen yıl yüzde 4 artışla 300 milyon dolar gelir elde ederken 2016 yılındaki gerçekleştirdiği toplam ödeme hacmi 20 milyar doları geçmişti.