İki çelik devi birleşiyor

Dünyanın en büyük çelik üreticileri arasında yer alan Alman Thyssenkrupp ve Hintli Tata Steel, Avrupa’daki tüm operasyonlarını birleştirme kararı aldıklarını açıkladı.

İki çelik devi birleşiyor
İki çelik devi birleşiyor
GİRİŞ 20.09.2017 17:25 GÜNCELLEME 20.09.2017 17:25

İki çelik devi Avrupa operasyonları birleştirecek. Thyssenkrupp ve Tata Steel’den yapılan ortak açıklamada şirketlerin Avrupa’daki tüm operasyonlarını birleştirerek “Thyssenkrupp Tata Steel” adı altında yeni bir şirket kurma kararı aldığı bildirildi. Birleşmeye rağmen yaklaşık 4 bin kişi işten çıkarılacak.

Thyssenkrupp ve Tata Steel’den yapılan ortak açıklamada şirketlerin  Avrupa’daki tüm operasyonlarını “Thyssenkrupp Tata Steel” adı altında birleştirme  kararı aldıkları, yeni şirketin Avrupa'da yeni bir güç oluşturmasının  hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada iki şirketin yeni kurulacak çatı şirkette yüzde 50 oranında  hisse paylarına sahip olacağı kaydedildi.

Yeni kurulacak şirketin toplam yıllık gelirinin yaklaşık 18 milyar ABD  doları seviyesine ulaşmasının beklendiğine vurgu yapıldı.

Çatı şirketin genel merkezinin Hollanda’nın Amsterdam şehrinde olması  planlanırken, şirketin Avrupa’daki toplam çalışan sayısının da 40 bine ulaşması  bekleniyor.

İki küresel çelik devinin birleşme kararının yıllık toplam maliyetinin  400 ila 600 milyon euroarasında azalması söz konusu.

Thyssenkrupp Üst Yöneticisi Heinrich Hiesinger birleşme kararına  ilişkin, “Şirketlerin birleşmesine rağmen çalışan sayısının azaltılmasının önüne  geçilemeyecek” ifadesini kullandı.

Hiesinger, birleşme kararına rağmen önünüzdeki yıl yaklaşık 4 bin  kişinin işten çıkarılabileceğini hatırlattı.

Geçen yıl Hint çelik devi Tata Steel Birleşik Krallık'taki  operasyonlarını kapatabileceğini açıklamış, daha sonra operasyonların  faaliyetlerinin sürdürülmesine karar verilmişti.

Birleşik Krallık’ta Galler’de Tata Steel tesislerinde yaklaşık 7 bin  kişi istihdam ediliyor.