Çin ve Rusya'dan kritik hamle! İmza an meselesi

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, 'Çin ve Rusya ileri teknoloji ve endüstriyel alanlarda ortaklık yapabilir. Böyle bir ortaklığın geleceği parlak olur' dedi.

Çin ve Rusya'dan kritik hamle! İmza an meselesi
Çin ve Rusya'dan kritik hamle! İmza an meselesi
GİRİŞ 17.09.2017 19:08 GÜNCELLEME 17.09.2017 19:08

Sanayi ve teknoloji alanında hızlı bir büyüme ivmesi yakalayan Çin; ucuz işgücü, tedarik kolaylığı gibi avantajlarlar sayesinde dünya devleriyle güçlü iş birliklerine imza atıyor. Rusya'nın bu avantajlardan yararlanma çabası ve Çin'in ABD ile olan ilişkilerinde Trump sonrası oluşan risk, iki ülkenin sanayi ve teknolji alanlarında ortaklıkları artırmak için çalışmalarını hızlandırmasına yol açtı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, ''Çin ve Rusya ileri teknoloji ve endüstriyel alanlarda ortaklık yapabilir. Böyle bir ortaklığın geleceği parlak olur'' dedi.
 
Çin ile iş birliğinin her iki ülke için de büyük fırsat olduğunu belirten Manturov, ''Potansiyelimizi her alanda birleştirmek için her zaman hazırız'' dedi.
 
Manturov ayrıca, Rusya ve Çin'in sanayi ve ileri teknoloji alanlarındaki ortaklıkları artırmak için, Çin Sanayi ve Enformasyon Teknolojisi Bakanı Miao Wei ile birlikte bir çalışma grubu oluşturduklarını söyledi.
 
Çin ve Rusya'nın ortaklaşa uzun menzilli, geniş gövde bir uçak projesi üzerinde çalıştığını belirten Manturov, tedarikçilerin ve tasarımın belirlenmesinden sonra uçağın ismini duyuracaklarını açıkladı. Rus Bakan konuya ilişkin, ''Temel ve uygulamalı bilimler ve pazarlar arasındaki ortak potansiyeli kullanıp, ortak çalışmamızın daha hızlı sonuç vereceğini düşünerek 'sivil havacılık' alanını bilinçli olarak seçtik'' ifadelerini kullandı.

Manturov ve Miao geçtiğimiz günlerde; sivil havacılık, hammadde, çeşitli ekipman ve elektronik alanlarında yapabilecek ortaklıkları görüştü. Görüsme sonunda atılan imzalarla Çin ile Rusya arasındaki rekabetinde düzenlenmesi hedefleniyor.
 
Manturov, Çin'in Xinhua Ajansı'na verdiği ropörtajda, iki ülkenin geniş bir ürün yelpazesi olduğunu, işbirliği için birtakım somut teklifler ve fikirler geliştirecek koşulların oluşturlması gerektiğini vurguladı.