Resmen açıklandı! Dev şirket satıldı

Brezilyalı kozmetik devi Natura, The Body Shop'ı devraldı.

Resmen açıklandı! Dev şirket satıldı
Resmen açıklandı! Dev şirket satıldı
GİRİŞ 13.09.2017 11:58 GÜNCELLEME 13.09.2017 11:58

Brezilya’nın Kozmetik Devi Natura, The Body Shop’ı L’Oréal'den devraldığını açıkladı. The Body Shop’ı da çatısı altına alan Natura, aynı zamanda Avusturalya’nın güzellik markası Aeso’u da bünyesinde bulunduruyor ve global, amaç-odaklı, çok markalı bir kozmetik grubu oluşturuyor.

Brezilya kozmetik endüstrisinin lideri Natura Cosméticos SA, The Body Shop'ın L'Oréal'den devralımını geçtiğimiz hafta sonunda sonuçlandırdığını açıkladı.

Natura, The Body Shop'ı devralarak etik iş uygulamalarına dayanan, sürdürülebilirliği şart koşan ve olumlu sosyal etki yaratan küresel bir kozmetik grubu olma konusunda kararlı bir adım atıyor.

The Body Shop’ın alımı ile birlikte daha global, çok markalı, daha güçlü bir kozmetik grubu kurmayı hedefleyen Natura, bünyesinde bulunan üç marka (Natura, Aesop ve The Body Shop) ile 70 ülkede aktif, toplamda 17,000 çalışan ve 3,200 mağazaya sahip olarak sektördeki konumunu büyütüyor. Natura, anlaşmanın ön kabulü 9 Haziran'da duyurmuştu.

Natura Yönetim Kurulu Başkanlarından Guilherme Leal, "The Body Shop'ı Natura grubuna dahil ettiğimiz için çok mutluyuz. Bu birlik ile ortak amaçlara sahip bir şirket kombinasyonu yaratırken, iyilik için çalışan yeni bir kuvvet doğuyor" dedi.