Çin'den flaş ABD kararı! Yasaklıyor

On yıllardan beri gemiler, geri dönüşüm için Amerika'dan Çin'e konteynerlerle hurda taşıyordu. Şimdi bu "yıllık 5 milyarlık" ticaret sona erme riskiyle karşılaştı.

Çin'den flaş ABD kararı! Yasaklıyor
Çin'den flaş ABD kararı! Yasaklıyor
GİRİŞ 12.09.2017 15:32 GÜNCELLEME 12.09.2017 16:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pekin, Dünya Ticaret Örgütü'ne, ABD'den gelen ve içinde plastik türleri ve değişik kağıtlar da bulunan 24 tür katı atığın ithalini yasaklamayı düşündüğünü bildirdi.  

Çin yönetimi yasağın Eylül ayı itibariyle başlayacağını açıkladı. Bu çerçevede Institute of Scrap Recycling Industries (ISRI) toplam sektör ticaretinin beşte birinin riske girdiğini belirtti. Bu kurumun yetkililerinden Adrina Adler, Çin hükümetinin uygulamalarını saygıyla karşıladıklarını, ancak yeni duruma geçiş için biraz zamana ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Hurda sektörü, ABD'nin Çin'e yaptığı ihracatta, büyüklük bakımından, 6. sırayı alıyor. ABD geri dönüşüm endüstrisi için metal, kağıt, plastik, kauçuk ve elektronik atık bolluğunu Çin hurda dönüştürücüleriyle -ihraç yoluyla- paylaşmak bir tür rahatlama olanağı sağlıyordu.

Bazı hurda türlerine Çin tarafından getirilen yasağın, çevre kirliliğine yol açması çevreye zarar vermeleri kaygısından kaynaklandığı biliniyor. Bu, Çin'in son dönemde sürdürdüğü çevrecilik ve ekoloji anlayışıyla da son derece uyumlu.

YORUMLAR 1
  • Daver Bey 6 yıl önce Şikayet Et
    Kafir kafiri besliyordu evet.
    Cevapla