Moody's'ten Azerbaycan uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Azerbaycan ekonomisinin petrol fiyatlarındaki volatiliteye karşı hassas olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Moody's'ten Azerbaycan uyarısı
Moody's'ten Azerbaycan uyarısı
GİRİŞ 09.09.2017 09:59 GÜNCELLEME 09.09.2017 11:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Moody's'ten yapılan açıklamada, "Azerbaycan'ın 'Ba2' seviyesinde olan kredi notunun ve 'durağan' görünümünün, ülke ekonomisinin, yönetim finansmanının ve bankacılık sisteminin petrol fiyatlarındaki volatiliteye olan hassaslığını yansıttığı" belirtildi.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Azerbaycan'da uzun bir gerilemeye neden olduğu vurgulanan açıklamada, yönetim finansmanının geniş varlık fonuyla desteklendiği, ancak petrol ve doğalgaz gelirlerinin görünümünün yönetimin devlet fonunu kullanmadaki esnekliğini sınırladığı kaydedildi.

Bu yılın ilk yarısında Azerbaycan ekonomisinin geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1,4 oranında küçüldüğü bilgisine de yer verilen açıklamada, ekonominin bu yılın ikinci yarısında da daralmasının beklendiği aktarıldı.

Petrol fiyatlarının etkisi

Açıklamada, ham petrol varil fiyatlarının 45-55 dolar aralığında kalması durumunda, ülkenin mali açığının gayrisafi yurt içi hasılaya oranının bu sene yüzde 2,9, önüzümdeki yıl da yüzde 1,8 oranlarında olmasının beklendiği ifade edildi.

Yüksek derecede petrol gelirlerine bağlı Azerbaycan ekonomisinin farklılaşması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, yönetimin bilançosunun daha da bozulması ve varlık fonu üzerindeki bütçe bağımlılığının artması durumunda Azerbaycan'ın kredi notunun baskı altına girebileceği kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • mehemet 6 yıl önce Şikayet Et
    moodysy azerbaycana dadandi..
    Cevapla
  • göktürk 6 yıl önce Şikayet Et
    siz bundan sonra kendi aç karnınızı doyurun,azarbaycan kendine bakar.
    Cevapla
  • Ilhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu azerbaycan in başkanı vardı aliyev nerde aylardır görünmüyor
    Cevapla
  • Asil_Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu Demek Oluyorki Hedef Azerbaycan Gavur Devleti Hiç Rahat Durmuyor Nabza Göre Şerbet Misali İlk Türkiye İle Kredi Notu Düşürülme Algısı Başarısız Olunca Sırada Azerbaycan Kardeşlerimize Karşı Böyle Bir Oyun Sergileme Kalkıyorlar. Yarabbi Sen Büyüksün.
    Cevapla